• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες για τα futures, στο 1,76% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

    • NewsRoom
    Wall Street


    Απώλειες σημειώνουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες σε S&P 500 και Nasdaq, με τις μετοχές τεχνολογίας να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο αφού αγωνίζονται κάτω από το βάρος των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων.

    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα νέα από τη Διώρυγα του Σουέζ αλλά και στην υπόθεση της Archegos Capital. Ο Dow Jones έκλεισε στις 33.171,37 μονάδες με άνοδο 0,30%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 3.971,09 μονάδες με απώλειες 0,09% και ο Nasdaq στις 13.059,65 μονάδες με πτώση -0,60%.

    Η μικτή εικόνα φαίνεται πως θα συνεχιστεί και σήμερα, με τα blue-chips του Dow Jones να αναμένεται να επωφεληθούν από την αυξημένη αισιοδοξία που κυριαρχεί στην αγορά για μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, μετά από μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων η οποία έδειξε ότι τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer που βασίζονται στο mRNA διέκοψαν όχι μόνο τη μόλυνση, αλλά και τη μετάδοση του Covid-19 στο 90% των περιπτώσεων. Το σχέδιο εμβολιασμού των Ηνωμένων Πολιτειών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, με τα δεδομένα του CDC να δείχνουν ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 143 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, με περισσότερα από 93 εκατομμύρια άτομα να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και περισσότερα από 51 εκατομμύρια να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

    Ωστόσο οι μετοχές τεχνολογίες δείχνουν να πιέζονται αρκετά ιδαίτερα μετά την νέα αύξηση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου στο 1,77%, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας. Αυτή την ώρα η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί ελαφρώς στο 1,76%.

    Η προσοχή θα παραμείνει την Τρίτη στις μετοχές της ViacomCBS και της Discovery αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες όταν το hedge fund Archegos αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει θέσεις. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley μπορεί επίσης να βρίσκονται στο επίκεντρο δεδομένης της σχέσης τους με το ταμείο.

    Η μετοχή της Discovery προσθέτει προσυνεδριακά 1,6% και η μετοχή ViacomCBS 2,4%, καθώς δείχνουν να ανακάμπτουν μετά τις χθεσινές απώλειες ως αποτέλεσμα των κινήσεων της Archegos. Η μετοχή της Tesla υποχωρεί 2%, ενώ η Moody’s χάνει 1% μετά το πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ που της επέβαλε η Eυρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορώ.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν απώλειες 48,5 μονάδων ή 0,15%, του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,38% ενώ πιέσεις κοντά στο 0,8% δέχονται τα futures του τεχνολογικού Nasdaq με απώλειες 98,38 μονάδων.



    ΣΧΟΛΙΑ