• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος για τα futures, αισιοδοξία για τα δεδομένα στην αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας για μέτρα τόνωσης της οικονομίας μετά τις δηλώσεις Μνούτσιν αλλά και για την πιθανότητα εύρεσης εμβολίου κατά της Covid-19.

    Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του μήνα, οι δείκτες σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ, ακολουθώντας το ανοδικό κλίμα που άφησε πίσω του ο Αύγουστος. Μπροστά για ακόμη μια φορά βγήκαν οι τεχνολογικές μετοχές, με τους επενδυτές να λαμβάνουν στήριξη από τα νέα για το υποψήφιο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο περνά στην τρίτη φάση εργαστηριακών δοκιμών. Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 28.645,66 μονάδες με άνοδο 0,76%, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.526,65 μονάδες με άνοδο 0,75% ενώ ο Nasdaq στις 11.939,67 μονάδες με άνοδο 1,39%.

    Παράλληλα ώθηση στην αγορά έδωσαν τα στοιχεία γύρω από τον μεταποιητικό κλάδο που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, με τον μεταποιητικό δείκτη PMI της IHS Markit για τον Αύγουστο να κλείνει σε υψηλό 18 μηνών, στις 53,1 μονάδες (εκτίμηση 53,6 μονάδες), και τον δείκτης PMI του ISM να κλείνει τον Αύγουστο στις 56 μονάδες.

    Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή μιας σειράς αναφορών για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων δεδομένων ADP για την αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα, προσπαθώντας να δουν τον αντίκτυπο της απόφασης Fed για τον πληθωρισμό. Η ADP, αναμένεται να αναφέρει αύξηση 900.000 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της Econoday.

    Στα θετικά της ημέρας είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μούτσιν, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Νάνσι Πελόζι, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους επενδυτές για πιθανή συμφωνία τόνωσης της αμερικανικής αγοράς.

    Στον τομέα της Υγείας, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο νωρίτερα του αναμενομένου εάν οι κλινικές δοκιμές παράγουν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Αν και οι δύο εν εξελίξει κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ, σε 30.000 εθελοντές, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, ο Φάουτσι διευκρίνισε ότι ένα ανεξάρτητο συμβούλιο έχει την εξουσία να τερματίσει τις δοκιμές πολύ  νωρίτερα υπό την προϋπόθεση ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα είναι υπερβολικά θετικά ή αρνητικά.

    Έτσι στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones, κερδίζουν 133μονάδες, ή στο 043% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 κερδίζουν στις 3,546 μονάδες στο 0,56%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq ισχυροποιούνται κατά 124 μονάδες, στο 1,01%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ