• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures με ώθηση από την Pfizer

    Wall Street


    Εβδομάδα κερδών διαφαίνεται στη Wall Street, παρά τις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών, αφού το άλμα της Δευτέρας φαίνεται, ανάλογα και με τις σημερινές αποδόσεις, ότι θα κρατήσει τους βασικούς δείκτες σε ανοδικό έδαφος. Τα futures σήμερα δείχνουν μια τέτοια δυναμική, παίρνοντας κυρίως ώθηση από τις δηλώσεις της Pfizer αναφορικά με το εμβόλιο κατά της Covid-19.

    Άγριο ήταν το ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν απώλειες, κυρίως λόγω της δραματικής εικόνας που επικρατούσε στις αγορές ιδιαίτερα της Ευρώπης εξαιτίας του φόβου από την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας, αλλά και από την αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο όσο κυλούσε η ημέρα, η κατάσταση έδειχνε πως μπορούσε να επανέλθει. Ειδικά μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι είναι πρόθυμος να αυξήσει την προσφορά του για πακέτο τόνωσης 1,8 δισ. δολαρίων, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις της Νάνσυ Πελόσι και να δώσει το «οk». Όμως οι δείκτες, παρά την αντίδραση στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης παρέμειναν σε ήπια αρνητικό έδαφος. Ο Dow Jones κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες στο -0,07% κλείνοντας στις 28.494,20 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,15% στις 3.483,34 ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.713,87 μονάδες με απώλειες -0,47%.

    Στη σημερινή ημέρα ώθηση δίνει η δήλωση της φαρμακευτικής Pfizer ότι μπορεί να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Covid-19 έως τα τέλη Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνει θετικά δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από τις δοκιμές τελευταίου σταδίου σε ανθρώπους. Μάλιστα η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη φορά που οποιαδήποτε εταιρεία της Δύσης παρέχει ένα τόσο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αυτή την στιγμή η μετοχή της προσυνεδριακά σκαρφαλώνει στο 2,2%.

    Αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική είδηση η οποία μπορεί να δώσει ώθηση στις αγορές. Ειδικά τώρα που πολλές Πολιτείες, αναμεσά τους το Οχάιο και το Μίσιγκαν, ανακοινώνουν ρεκόρ κρουσμάτων.

    Οι επενδυτές επίσης αναμένουν με ενδιαφέρον τα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ η αύξηση των οποίων θα μπορούσε να δώσει νέα δυναμική στην αγορά.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones, κερδίζουν 80 μονάδες ή 0,28% ενώ αυτά του ευρύτερου S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,28% στις 3.484 μονάδες. Αύξηση παρουσιάζουν και τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq, αφού κινούνται στις 11.938 μονάδες με αύξηση 0,54%.



    ΣΧΟΛΙΑ