• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures λίγο πριν το άνοιγμα

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά είναι τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ αλλά και την ανακοίνωση ότι αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες των επενδυτών για ανάκαμψη της οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα ο Dow Jones έκλεισε στις 28.492,27 μονάδες με άνοδο 0,57%, ο S&P 500 στις 3.484,55 μονάδες με άνοδο 0,17%, καταγράφοντας ένα ακόμα ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.625,34 μονάδες με απώλειες -0,34%.

    Χθες, ο επικεφαλής της Fed, ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα ενέκρινε μια σειρά αλλαγών στην νομισματική της πολιτική, με τη σημαντικότερη από αυτές να αφορά τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι κινήσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας, μετά από περίοδο ύφεσης κατά την οποία ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός, ακόμα κι αν αυτό σημάνει αύξηση του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο του 2%. Κάτι που σημαίνει πως η FED πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στα μηδενικά σημερινά επίπεδα, μέχρι να δει τον πληθωρισμός να αυξάνεται πάνω από τον στόχο του 2%.

    Ανησυχία δημιούργησε στους επενδυτές, ανησυχία δημοσίευμα του MarketWatch σύμφωνα με το οποίο επιτελικά στελέχη της Moderna και της Pfizer (-0,50%) δήλωσαν σε αξιωματούχους των αμερικανικών CDC πως τα υποψήφια εμβόλιά τους απαιτούν για τη συντήρησή του ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, της τάξης των -20 βαθμών Κελσίου για αυτό της πρώτης και των -70 βαθμών κελσίου για αυτά της δεύτερης. Το δημοσίευμα προκάλεσε αναστάτωση, καθώς προκαλεί ερωτηματικά ως προς την αποθήκευση των εμβολίων και τις δυνατότητες διανομής τους.

    Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, αυξήθηκαν 1,9% τον προηγούμενο μήνα, μετά από την αύξηση 6,2% τον Ιούνιο με τους οικονομολόγους να ανέμεναν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 1,5% τον Ιούλιο.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 112 μονάδες, ή στο 0,42% και τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 επίσης κερδίζουν 9,70 μονάδες στο 0,16%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq είναι στις 11.979 μονάδες, στο +0,22%.



    ΣΧΟΛΙΑ