• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό ξέσπασμα στο άνοιγμα για Dow Jones, περιμένοντας την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις της FED για τη νομισματική της πολιτική.

    Από τους κλάδους του S&P 500, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν αυτοί της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, της βιομηχανίας, ενώ αντίθετα ιδιαίτερα πτωτικά κινείται ο κλάδος των υλικών

    Η αγορά αναμένει την ομιλία του επικεφαλής της FED, προκειμένου να δει αν ο Τζερόμ Πάουελ θα δώσει σήμα για την έναρξη της διαδικασίας tapering, μειώνοντας τον ρυθμό αγοράς ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, ο οποίος την περίοδο της πανδημίας έφτασε στα 120 δισ. δολάρια τον μήνα.  Το πιο πιθανό σενάριο, πάντως, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, είναι η έναρξη του tapering να δοθεί σε μια από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της χρονιάς, αυτές του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου.

    Παράλληλα, με βάση και τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη συνάντηση στο Jackson Hole ο Τζερόμ Πάουελ, δεν αναμένεται πως θα υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς τα βασικά επιτόκια, τα οποία παραμένουν κοντά στο 0%.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού επιτοκίου κινείται στο επίπεδο του 1,32%, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη.

    Από εκεί και πέρα η αγορά είδε με ανακούφιση την Hengda Real Estate Group, θυγατρική της Evergrande, να καταλήγει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους για την αποπληρωμή των ομολίγων της. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Evergrande, πάντως, παραμένει ισχυρός, καθώς ο κινεζικός κολοσσός θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε  δύο πληρωμές τόκων για ομόλογα.

    Σε αυτό το κλίμα, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.282,79  μονάδες, με άνοδο 1,07%, ο S&P 500 στις 4.392,69 μονάδες, με άνοδο 0,88% ενώ ο Nasdaq στις 14.850,44 μονάδες, με άνοδο 0,71%

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Chevron, με άνοδο άνω του 3%, ενώ άνω του 2% κινούνται η Boeing και οι τραπεζικές μετοχές του δείκτη.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, ισχυρές είναι οι πιέσεις για την Facebook, που κινείται στο -3,7%, ενώ αντίθετα στο +3,52% κινείται η Netflix.

    Ισχυρή πτώση 8% σημειώνει η FedEx μετά τα απογοητευτικά της στοιχεία για το τρίμηνο και τις χειρότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις για το έτος που ανακοίνωσε. Πτώση 3,47% σημειώνει και η Adobe, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Ωστόσο η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε τον Σεπτέμβριο σε υψηλά έτους, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η αγορά είχε προεξοφλήσει την θετική πορεία των οικονομικών της αποτελεσμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ