• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα μετά την ανακοίνωση νέων οικονομικών δεδομένων

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street δύο ώρες περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών.

    Οι επενδυτές άφησαν πίσω τους την ανησυχία που προκάλεσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι γεωπολιτικές εξελίξεις μεταξύ Πιργκόζιν και Πούτιν, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να επιστρέφουν σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.

    Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 33.808,840 μονάδες με ήπια άνοδο 0,28%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι Home Depot Inc. (1,85%) και Nike Inc. (1,45%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στις Amgen Inc. (-1,36%) και Walgreens Boots Alliance Inc. (-8,82%)

    Στην ίδια κατεύθυνση, ο S&P 500 κυμαίνεται στις 4.346,45 μονάδες με άνοδο 0,41%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Generac Holdings Inc. (6,92%) και Carnival Corp. (6,46%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στις Walgreens Boots Alliance Inc. (-8,66%) και Illumina Inc. (-4,32%).

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο συναντάμε στο Real Estate (2,21%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών (-1,88%).

    Ο Nasdaq κυμαίνεται στις 13.389,64 μονάδες με ήπια άνοδο 0,40%.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία που έδωσαν ώθηση στις αγορές

    Οι παραγγελίες εργοστασιακών αγαθών σημειώνουν άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας για το μήνα Μάιο το 0,6%, γεγονός που μαρτυρά ότι η αμερικανική οικονομία είναι ακόμα ιδιαίτερα ανθεκτική παρά το υψηλό κόστος δανεισμού.

    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι προβλέπει νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης για τον μήνα Ιούλιο μετά από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει τελειώσει ακόμη με τον επιθετικό κύκλο των αυξήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο επίμονος πληθωρισμός.

    Επιπλέον, οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση για το ΑΕΠ την ερχόμενη Πέμπτη, όπως επίσης και τον αριθμό των εβδομαδιαίων νέων αιτήσεων ανεργίας.

    Διαβάστε επίσης:
    Intrakat: Στο 15,6% το ποσοστό της Blue Silk του Κωνσταντίνου Αγγέλου

    Χρηματιστήριο: Η Eurobank έκλεισε το τεχνικό gap μεταξύ των δύο εκλογών, σκόνταψε λόγω μερίσματος ο Μυτιληναίος

    Intrakat: Στο 15,6% το ποσοστό της Blue Silk του Κωνσταντίνου Αγγέλου



    ΣΧΟΛΙΑ