• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα εβδομάδας με ώθηση από το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σταθερά ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τα νέα από το μέτωπο των υποψήφιων εμβολίων κατά του κορονοϊού να δίνουν νέα ώθηση στις μετοχές.

    Μετά τις Pfizer και Moderna, και το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca έδειξε μεγάλη αποτελεσματικότητα χωρίς σοβαρές παρενέργειες.  Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 ήταν έως και 90% αποτελεσματικό, και έγινε ο τρίτος εμβολιασμός αυτόν τον μήνα που αποκάλυψε ότι είναι αποτελεσματικό στα δεδομένα δοκιμής. Η AstraZeneca δήλωσε ότι η ενδιάμεση ανάλυση έδειξε ότι το εμβόλιο έχει μέση αποτελεσματικότητα 70% με ένα δοσολογικό σχήμα να δείχνει αποτελεσματικότητα 90%, ενώ το άλλο δείχνει 62% αποτελεσματικότητα. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, μάλιστα, έχει το πλεονέκτημα της πιο εύκολης μεταφοράς και διάθεσης.

    Στα θετικά της ημέρας ήταν και οι ανακοινώσεις της Federal Reserve Bank of Chicago, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε τον Οκτώβριο με ρυθμό 0,83, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει στο 0,23.

    Την ίδια ώρα, πάντως, ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ, με την Καλιφόρνια να παραδειγματίζεται από την Νέα Υόρκη και να επιβάλλει νέους περιορισμούς. Ο κυβερνήτης Gavin Newsom απαγόρευσε τη μη απαραίτητη εργασία και τις συγκεντρώσεις μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ.

    Μισή ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones κινείται στις 29.516,83 μονάδες με άνοδο 0,87%, ο  S&P 500 στις 3.583,46 μονάδες με άνοδο 0,73% και ο  Nasdaq στις 11.922,90 μονάδες με άνοδο 0,57%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη δίνουν αυτή την ώρα οι American Express (2,73%), Chevron (2,51%) και Goldman Sachs (2,51%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Amgen (-0,57%).



    ΣΧΟΛΙΑ