• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδική αντίδραση για τους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της Τρίτης – Ισχυρές απώλειες για την IBM

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Αντίδραση μετά τις χθεσινές απώλειες επιχειρούν στο άνοιγμα της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Σε αντίθεση με τη Δευτέρα, η αισιοδοξία γύρω από τις συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας φαίνεται να επιστρέφει μεταξύ των επενδυτών, την ώρα που λήγει η προθεσμία των 48 ωρών που επέβαλαν οι Δημοκρατικοί προς τον Λευκό Οίκο. Σύμβουλος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι,  δήλωσε ότι οι διαφορές με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν  μειώθηκαν μετά τις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα  και σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα για τη γεφύρωση του χάσματος.

    Μια συμφωνία τώρα θα ήταν κομβική σημασίας την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ και η κλεψύδρα της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου αδειάζει. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν την Δευτέρα τους 220.000 ενώ τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια.

    Παράλληλα, στο θετικό κλίμα βοήθησε και η δήλωση του επικεφαλής της Moderna ότι το υποψήφιο εμβόλιο της θα μπορούσε να είναι έτοιμο για χρήση έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες δοκιμές που θα γίνουν τον Νοέμβριο.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones ενισχύεται στις 28.392,60 μονάδες με άνοδο 0,70%, ο  S&P 500 στις 3.453,65 μονάδες με άνοδο 0,78% και ο  Nasdaq  στις 11.564,37 με άνοδο 0,74%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρει αυτή την ώρα η  Travelers (2,43%) ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της IΒΜ που βυθίζεται στο (-6,43%), η οποία ανακοίνωσε πτώση 2,6% στα έσοδα το τρίτο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ