• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά τα futures με το βλέμμα στο εμβόλιο κατά του Covid-19

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Άνοδο παρουσιάζουν τα futures των βασικών δεικτών στη Wall Street, μετά το θετικό κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης, καθώς η αισιοδοξία φαίνεται να επιστρέφει στους επενδυτές μετά τα νέα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν σχετικά με ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

    Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,13% στις 26.642,59 μονάδες, με τις 30 μετοχές της να κλείνουν όλες σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν η μετοχή της Caterpillar (4,83%) ενώ άνοδο άνω του 3% σημείωσαν οι μετοχές των Travelers, Chevron,Exxon Mobil, Home Depot και McDonald’s. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.197,52 μονάδες με άνοδο 1,34% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό ξεκίνημα και να κλείσει στις 10.488,58 μονάδες με άνοδο 0,94%.

    Ο κορονοϊός συνεχίζει να χτυπά αλύπητα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 63.262 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον ενώ ακόμη 850 ασθενείς υπέκυψαν από τη θανατηφόρο ασθένεια. Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων ξεπέρασαν 3,42 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη Σχολή Ιατρικής της Βαλτιμόρης. Ωστόσο θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται για την αντιμετώπισή του. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στο New England Journal of Medicine ανέφεραν ότι το φάρμακο της Moderna Inc. παρήγαγε αντισώματα έναντι του κορονοϊού σε όλους τους ασθενείς που δοκιμάστηκαν στην πρώτη δοκιμή, γεγονός που έδωσε ώθηση στις αμερικανικές αγορές.

    «Οι επενδυτές ελπίζουν ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην εξεύρεση αποτελεσματικών θεραπειών για τον κορονoϊό και τον τερματισμό της πανδημίας, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας με τόσα πολλά χρήματα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες» , είπε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της αγοράς στο ThinkMarkets.

    Στις πολυαναμενόμενες εταιρικές ανακοινώσεις, η JP Morgan ανακοίνωσε αύξηση 79% στα έσοδά της από συναλλαγές, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στον αντίποδα, η Citigroup αν και τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, κατέγραψε σημαντική πτώση στις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής. Ωστόσο στήριξη στην αγορά έδωσε η δήλωση του Lael Brainard της FED ο οποίος ζήτησε μια συνεχή, μεγάλης κλίμακας αγορά assets από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει εν μέσω μιας «παχιάς ομίχλης αβεβαιότητας» που προκάλεσε η πανδημία. Μάλιστα πρόβλεψε πως η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει δραματικά αν η FED «παίξει σωστά τα χαρτιά της».

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κινούνται σε θετικό έδαφος, καθώς κερδίζουν 565 μονάδες ήτοι στο 2,13% ενώ θετικά κινούνται και τα futures του S&P καθώς κερδίζει 46,90 μονάδες, στις 3.230 στο 1,50%. Τα futures του τεχνολογικού δείκτη NASDAQ κινούνται ανοδικά στις 10.725 μονάδες στο 0,74%.



    ΣΧΟΛΙΑ