• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό – Κέρδη 2% για τον Nasdaq

    Wall Street


    Ανοδικά ξεκινούν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού, η οποία κατέγραψε μείωση μεγαλύτερη του αναμενομένου.

    Χθες οι βασικοί δείκτες έπεσαν στο κόκκινο, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές και ιδιαίτερα αυτές των τσιπ, έχασαν σημαντικά λόγω της Micron, η οποία ανακοίνωσε ότι περιμένει μικρότερα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Έτσι ο Dow Jones ολοκλήρωσε στις 32.774,41 μονάδες με πτώση -0,18%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.140,06 μονάδες με απώλειες -0,12%, ενώ ο Nasdaq πραγματοποίησε βουτιά 1,19% κλείνοντας στις 12.493,93 μονάδες.

    Σήμερα η αγορά είδε τον δείκτη τιμών καταναλωτή να υποχωρεί περισσότερο του αναμενομένου, στο 8,5% σε ετήσια βάση, παραμένοντας ωστόσο σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 8,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, υποχωρώντας από την άνοδο 9,1% του Ιουνίου που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Τετάρτη.

    Ο λεγόμενος βασικός CPI (δείκτης τιμών καταναλωτή), ο οποίος δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, στα οποία εντοπίζεται και η υψηλότερη αστάθεια στις τιμές, αυξήθηκε 0,3% από τον Ιούνιο και 5,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg προέβλεψαν άνοδο 0,2% στο συνολικό CPI σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 8,7% από έτος σε έτος. Ο βασικός CPI είχε προβλεφθεί να αυξηθεί κατά 0,5% από τον Ιούνιο και 6,1% από ένα χρόνο πριν.

    Η μετοχή της Twitter σημειώνει άνοδο πάνω από 3% αφού ο Elon Musk πούλησε επιπλέον μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από την εμφάνισή του στο δικαστήριο τον Οκτώβριο, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε αναγκαστική εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων είτε σε βαρύ πρόστιμο για την ακύρωση της προτεινόμενης εξαγοράς του. Ωστόσο και η μετοχή της Tesla καλπάζει σημειώνοντας επίσης άνοδο 3,9%.

    Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές όλων των τιτάνων της τεχνολογίας. Η Apple προσθέτει 1,9%, η Amazon είναι στο +3,6%, η Microsoft επίσης κινείται ανοδικά στα 288 δολάρια στο +2,8% και η Meta ανεβαίνει 3,7%.

    Η Walt Disney προσθέτει στο άνοιγμα πάνω από 2% αφού καθώς ο κολοσσός της ψυχαγωγίας έχει προγραμματιστεί να δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.  Το επίκεντρο θα είναι η υπηρεσία ροής Disney+ μετά την απώλεια των δικαιωμάτων ροής στο κρίκετ της Ινδικής Πρέμιερ Λιγκ και αφού το αντίπαλο Netflix  εντυπωσίασε με τα στοιχεία των συνδρομητών του πριν από μερικές εβδομάδες.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 458 μονάδες ή 1,4% στις 33.233 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,5% στις 4.185 μονάδες ενώ την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο Nasdaq ο οποίος κινείται στις 12.745 μονάδες με άνοδο 2,1%.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ – Στο 8,5% ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ