• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με θετικά πρόσημα στον απόηχο των στοιχείων για πληθωρισμό και αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Σε θετικό έδαφος φαίνεται να κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας

    Χθες, οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση της υποχώρησης του πληθωρισμού στο 3%.

    Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα στο 4,8%, αν και κατέγραψε μία από τις μικρότερες αυξήσεις από το 2021, κατά 0,2%. Τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Παράλληλα, εξαιρουμένων των τομέων των τροφίμων, της ενέργειας και του εμπορίου, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,6% σε ετήσια βάση έναντι 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

    Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν μικρότερη άνοδο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, γεγονός που αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι ο πληθωρισμός κινείται καθοδικά.

    Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2020, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί 0,2%.

    Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα έκπληξη για τους αναλυτές προκάλεσαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι οποίες σημείωσαν απροσδόκητη πτώση. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 237.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου από 249.000 μία εβδομάδα νωρίτερα, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 250.000.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες μία ώρα περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών

    Ο Dow Jones κινείται στις 34.442,05 μονάδες με ήπια άνοδο 0,28%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι International Business Machines Corp. (1,05%), Microsoft Corp. (0,98%) και 3M Co. (0,94%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Verizon Communications Inc. (-0,67%), Home Depot Inc. (-0,76%) και Travelers Cos. Inc. (-0,92%).

    O S&P 500 κινείται στις 4.495,44 μονάδες με ήπια άνοδο 0,52%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, ανοδικά κινούνται οι Palo Alto Networks Inc. (4,01%), EPAM Systems Inc. (3,89%) και Alphabet Inc. (3,73%), ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση συναντάμε στις Progressive Corp. (-11,49%), Warner Bros. Discovery Inc. Series A (-3,58%) και Genuine Parts Co. (-1,60).

    Ανοδικά κινείται και ο Nasdaq, ο οποίος κινείται στις 14.042,99 μονάδες με ήπια άνοδο 0,89%.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Η SEC μήνυσε την τράπεζα κρυπτονομισμάτων Celsius

    ΕΚΤ: Στο τραπέζι αύξηση επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο

    TITAN: Mεγάλης κλίμακας έργο δέσμευσης CO2 επιλέχθηκε από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ