• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άγγιξε τις 4.300 μονάδες ο S&P 500 – 7η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με την αγορά να αναμένει πλέον τις αποφάσεις της FED, την ερχόμενη Τετάρτη.

    Ο S&P 500 επανήλθε την Πέμπτη σε bull market, καθώς έχει σημειώσει άνοδο άνω του 20% από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου. Μόνο για φέτος, ο δείκτης μέχρι στιγμής έχει σημειώσει άνοδο άνω του 11%.

    Oι επενδυτές αναμένουν επίσης τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

    Σε αυτό το κλίμα, την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 33.876,78 μονάδες, ο S&P 500 στις 4.298,86 μονάδες με κέρδη 0,11% ενώ ο Nasdaq στις 13.259,14 μονάδες με άνοδο 0,16%. Ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones είχε βρεθεί πάνω από τις 4.300 μονάδες, επίπεδο που είχε κλείσει τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο.

    Για την εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,39%. Πρόκειται για τη τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, στο μεγαλύτερο του σερί από τον περασμένο Αύγουστο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο περίπου 0,14%, σημειώνοντας το έβδομο συνεχόμενο ανοδικό του πενθήμερο, το μεγαλύτερο σερί κερδών του από τον Νοέμβριο του 2019. Ο Dow Jones έκλεισε την εβδομάδα με συνολική άνοδο 0,34%

    Από τις μετοχές του Dow, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Salesforce (2,75%), ενώ τις σημαντικότερες απώλειες κατέγραψαν οι Dow (1,99%),Intel  (-1,51%), Walgreens Boots Alliance (-1,35%) και Home Depot (-1,24%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Tesla έκλεισε με άνοδο 4,06%  ενώ αυτή της General Motors με κέρδη 1,06%, καθώς την Πέμπτη  οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια συνεργασία που δίνει στην GM πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης της Tesla στη Βόρεια Αμερική . Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra, δήλωσε ότι θα εξοικονομήσει στην εταιρεία έως και 400 εκατομμύρια δολάρια από την προηγουμένως ανακοινωθείσα επένδυση 750 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

    Η Braze σημείωσε ράλι άνω του 16.18%, καθώς η  Goldman Sachs επανέλαβε την αξιολόγηση αγοράς για τη μετοχή, σημειώνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει την εταιρεία να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

    Κατά τα λοιπά, η μετοχή meme της GameStop που  απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες σημείωσε άνοδο 5,78%,  ενώ η Carvana σημείωσε απώλειες 21,30%.  Η μετοχή της Adobe συνέχισε, τέλος να σημειώνει ισχυρή άνοδο, κλείνοντας στο +3,41%. Υπενθυμίζουμε ότι η μετοχή εκτοξεύτηκε λόγω της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης Sensei GenAI, που εισάγει την εταιρεία δυναμικά στον ανταγωνισμό των τεχνολογικών εταιρειών που επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Χορηγοί στο πάρτι Μυτιληναίος, Πειραιώς και Jumbo

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,4% σε επίπεδο εβδομάδας

    Τραμπ: Αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για τα απόρρητα κρατικά έγγραφα στην έπαυλή του

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ