• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα 430 μονάδων για Dow Jones, σε νέα υψηλά 14 μηνών S&P 500 και Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με την αισιοδοξία να επιστρέφει στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ κατεύνασαν τις ανησυχίες για τις πιθανές νέες αυξήσεις επιτοκίων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.409,64 μονάδες με άλμα 430,31 μονάδων ή +1,27%. Την ίδια ώρα, σε νέα υψηλά 14 μηνών έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, με τον πρώτον να κλείνει στις 4.426,03 μονάδες με άνοδο 1,22% και τον δεύτερο στις 13.782,82 μονάδες με κέρδη 1,15%.

    Η αγορά προβληματίστηκε την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της FED, η οποία αν και πάγωσε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022 τα βασικά της επιτόκια, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για νέες δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 25 μονάδων βάσης έκαστη.

    Ωστόσο, λίγο αργότερα, οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ επανέφεραν την ηρεμία στην αγορά. Ο πρόεδρος της FED δήλωσε πως η επιτροπή FOMC θα χρησιμοποιήσει τις έξι εβδομάδες μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της για να «λάβει υπόψη τη σωρευτική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής». Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την κίνηση του Ιουλίου.

    Ωστόσο, ο Πάουελ επέμεινε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια φέτος, και πως θα παραμείνει εξαρτώμενη από τα δεδομένα σε μηνιαία βάση.

    Την Πέμπτη, νέες ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων έφερνα νέα χαμόγελα στους επενδυτές, καθώς οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις εκτιμήσεις, στις 262.000. Οι αναλυτές ανέμεναν 245.000 αιτήσεις.

    Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Μάιο.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Microsoft, κλείνοντας στο +3,19%. Η Amgen  έκλεισε με άνοδο 2,77% ενώ η Verizon με κέρδη 2%. Μόλις 2 από τις 30 μετοχές του δείκτες έκλεισαν με πτώση (American Express -0,37% και Nike -0,39%).

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε αυτή της Domino’s Pizza, κλείνοντας στο +6,46%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Warner Bros. Discovery κλείνοντας στο -3,95%.

    Γενικότερα, η τεχνολογία ήταν ξανά η πρωταγωνίστρια για τη Wall Street. Η μετοχή της Oracle έκλεισε με άνοδο 3,9%.  Η μετοχή της Meta στο +3,10%, η Netflix στο +1% και η Alphabet  στο +1,15%. Η μετοχή της Alibaba σημείωσε άνοδο 3,1%.

    Διαβάστε επίσης

    Οριακά κέρδη για τον χρυσό – Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο

    Ευρωαγορές: Ελεύθερη πτώση μετά τις ανακοινώσεις Fed και ΕΚΤ

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Jumbo, Εurobank έβαλαν φρένο στον δείκτη – Η κρίσιμη συνεδρίαση της Παρασκευής

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ