• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά στις ευρωαγορές την Δευτέρα έφερε η παραλλαγή Όμικρον

    • NewsRoom
    Βουτιά στις ευρωαγορές την Δευτέρα έφερε η παραλλαγή Όμικρον

    DAX


    Στον απόηχο του lockdown στην Ολλανδία αλλά και του νέου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη, ειδικά μετά την έξαρση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, κινήθηκαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την επιβολή Lockdown στην Ολλανδία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, στη Βρετανία ο Μπόρις Τζόνσον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ενώ και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχει ανοίξει η συζήτηση ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Τα μέτρα στις μετακινήσεις επανέρχονται. Από τη Δευτέρα, μόνο οι Γερμανοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι της χώρας, καθώς και οι επιβάτες πτήσεων transit θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, με καραντίνα 14 ημερών. Ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν επιβληθεί και στις πτήσεις από Δανία, Νορβηγία και Γαλλία. Την ίδια ώρα η Αυστρία θα επιτρέπει την είσοδο μόνο εμβολιασμένων ταξιδιωτών.

    Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.198,03 μονάδες με πτώση  -0,99%, ενώ στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 15.239,67 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,88%. Στο Παρίσι ο  CAC 40 έκλεισε στις 6.870,10 μονάδες με πτώση -0,82%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 26.177,76 μονάδες με πτώση -1,63%, ενώ στην Μαδρίτη  IBEX 35 έκλεισε στις 8.242,40 μονάδες -0,83%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 467,35 μονάδες με πτώση -1,38%.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600, σημείωσε η μετοχή της φαρμακευτικής Novo Nordisk λόγω των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες για το χάπι κατά της παχυσαρκίας Wegovy στις ΗΠΑ.

    Στις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας η ελβετική φαρμακευτική Argenx, η οποία ανακοίνωσε πως έλαβε έγκριση από τον FDA για τη θεραπεία της κατά της γενικευμένη βαριά μυασθένεια. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 8,31%.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ