• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά άνω του 5% για το πετρέλαιο, κάτω από τα 100 δολάρια το WTI – Πτώση 2% και για τον χρυσό

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ισχυρή αποκλιμάκωση καταγράφουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, με τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να υποχωρούν άνω του 5%

    Οι θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, με την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις ήρθε να προστεθεί στις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν από την επιβολή Lockdown στη Σαγκάη.

    Οι συνομιλίες στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, ολοκληρώθηκαν με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, να τις χαρακτήριζει «εποικοδομητικές». Από πλευράς του ο Μιχάιλο Ποντόλιακ σημείωσε πως τα αποτελέσματα των σημερινών συναντήσεων είναι επαρκή για να οδηγήσουν σε μια συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός.

    Η Ουκρανία, φέρεται να πρότεινε την υιοθέτηση ουδέτερου καθεστώτος με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας, που σημαίνει ότι δεν θα ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες ούτε θα φιλοξενήσει στρατιωτικές βάσεις. Από την πλευρά της η Ρωσία δεσμεύεται να «μειώσει ριζικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα έξω από το Κίεβο και το Τσερνιχίφ.

    Έτσι, αυτή την ώρα, το συμβόλαιο του WTI παράδοσης Μαΐου κινείται στα 99,96 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 5,66%, ενώ το Brent Μαΐου κινείται στα 106,40 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες -5,41%.

    Ισχυρές απώλειες σημειώνει και ο χρυσός, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου να  υποχωρεί κατά 2,37% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης,  στα  1.898,70 δολάρια η ουγγια.

    Το ασήμι παράδοσης Μαΐου υποχωρεί κατά 3,58% στα 24,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαΐου ενισχύεται οριακά κατά ο,1% στα στα 473 δολάρια η λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    Ράλι στις αγορές και άλμα 3,3% για τον Γενικό Δείκτη φέρνει η προοπτική εκεχειρίας στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ