• Σχόλιο Αγοράς

    Τραπεζική… ανάσα στη Wall Street – 0,2% πάνω ο S&P, κέρδη 0,6% για τον Dow, απώλειες 0,5% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Θετικές τάσεις επικράτησαν, ως επί το πλείστον, στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τις τραπεζικές μετοχές να οδηγούν ανοδικά τον δείκτη S&P 500. Απώλειες για τον τεχνολογικά «βαρύ» Nasdaq που κλήθηκε να «στηρίξει» με ρευστοποιήσεις τις νέες τοποθετήσεις.

    Τα κέρδη των τραπεζών έδωσαν ώθηση στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ενώ τα κρατικά ομόλογα κινήθηκαν πτωτικά, καθώς ο φόβος ευρύτερης μετάδοσης της αναταραχής που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες τον τραπεζικό κλάδο υποχώρησε.

    Την ίδια στιγμή, όμως, οι τεχνολογικές μετοχές έγραψαν απώλειες μετά το ράλι που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα.

    Ο δείκτης S&P 500 «πάτησε γκάζι», αυξάνοντας τα κέρδη του όσο περνούσε η ώρα, με τις τράπεζες να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Ο δε Dow Jones έκλεισε με κέρδη 195 μονάδων ή 0,6%. Ο Dow Jones είναι και ο δείκτης με τη μεγαλύτερη έκθεση σε οικονομικά ευάλωτες μετοχές.

    Κέρδη κατέγραψαν και οι παραγωγοί ενέργειας, ενώ, στον αντίποδα, ο τεχνολογικά «βαρύς» Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,5%.

    Η μετοχή της First Citizens BancShares έφτασε να ενισχύεται πάνω από 50%, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Silicon Valley Bank, κλείνοντας τελικά με κέρδη 54%.

    Επίσης, η μετοχή της First Republic Bank σημείωσε άλμα μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές Αρχές εξέταζαν την πιθανότητα να επεκτείνουν την έκτακτη χρηματοδότηση που θα έδινε στην τράπεζα κι άλλο χρόνο για να ενδυναμώσει τον ισολογισμό της.

    Όπως δήλωσε στο Bloomberg o Joe Gilbert, portfolio manager στην Integrity Asset Management, η αγορά άγεται και φέρεται μεταξύ τραπεζών και τεχνολογικών μετοχών. Καθώς οι τράπεζες ανέκαμψαν, βγήκε χρήμα από τις τεχνολογικές μετοχές οι οποίες κράτησαν την αγορά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το άλμα της Deutsche Bank – Στο +1,05% ο Stoxx 600

    Με άλμα 6,2% έκλεισε η Deutsche Bank



    ΣΧΟΛΙΑ