• Τράπεζες

    Με άλμα 6,2% έκλεισε η Deutsche Bank

    • NewsRoom
    Deutsche Bank


    Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα η μετοχή της Deutsche Bank, ενώ το κόστος ασφάλισης του χρέους της έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας υποχώρησε, καθώς υπήρξαν διαβεβαιώσεις από αναλυτές ότι η γερμανική τράπεζα παραμένει υγιής.

    Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας έκλεισε με άνοδο 6,2% στην Φρανκφούρτη, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του ευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη Stoxx 600 Banks Index. Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της συνεδρίασης ήταν επίσης οι Commerzbank, Barclays και Banco Santander.

    «Η Deutsche Bank δεν είναι ο αδύναμος κρίκος στο ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο», έγραψε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Kepler Cheuvreux Nicolas Payen, επισημαίνοντας ότι η τράπεζα στηρίζεται σε «πολύ στέρεα» θεμελιώδη μεγέθη.

    Η ανακούφιση της Δευτέρας αντικατοπτρίστηκε σε έναν ακόμη δείκτη, που παρακολουθούσε στενά η αγορά, για το αξιόχρεο της Deutsche Bank: τα spreads στα 5ετή senior CDS υποχώρησαν στις 198,6 μονάδες βάσης, από τις 226,9 που είχαν αγγίξει την Παρασκευή.

    «Η Deutsche Bank έχει περιορίσει τους κινδύνους της και επανεστιάσει το επιχειρηματικό μοντέλο της τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα βοηθήσει λογικά την τράπεζα να παρουσιάζει λιγότερο ευμετάβλητα και υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Oddo BHF Roland Pfaender, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση υπεραπόδοσης (outperform) που έδινε.

    Σημαντική ώθηση στη μετοχή έδωσαν και οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σόλτς, αργά την Παρασκευή, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Καθίζηση συναλλαγών κάτω από 50 εκατ. ευρώ, πάρτι στην Ιντρακάτ, αντίδραση σε τράπεζες, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Jumbo



    ΣΧΟΛΙΑ