• Σχόλιο Αγοράς

    Το ομόλογο του ΟΤΕ στέρεψε από ρευστότητα το Χρηματιστήριο!

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    Wall Street


    Εντυπωσιακή είναι η υποχώρηση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, στα επίπεδα του 1,47% αυτή την ώρα, εξέλιξη που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επενδυτές που αγόρασαν το 7ετές ομόλογο του ΟΤΕ.

    Για του λόγου το αληθές, ο ΟΤΕ ζητούσε 500 εκατ. ευρώ και συγκεντρώθηκαν προσφορές 2,250 δισ. ευρώ και με προσφερόμενο επιτόκιο 1,10%!

    Την ίδια ώρα, η μετοχή κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο ταμπλό του Χ.Α., στα 12,58 ευρώ, όσο δηλαδή και χθες στο κλείσιμο.

    Πλην όμως, η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύεται μία τραγωδία ως προς τις συναλλαγές.

    Έπειτα από 3 ώρες συναλλαγών ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ, γεγονός που ερμηνεύεται από τους χρηματιστές ότι οι ξένοι επενδυτές κράτησαν ρευστότητα για να αγοράσουν το ομόλογο του ΟΤΕ.

    Από εκεί και πέρα οι τράπεζες, η Jumbo και ο ΟΠΑΠ είναι οι μετοχές… βαρίδια στο Χρηματιστήριο, ενώ τα ΕΛΠΕ διατηρούνται στα επίπεδα των 8,58 ευρώ και η Coca Cola ενισχύεται ελαφρώς στα 29,7 ευρώ.

    Οι πρωταγωνιστές της χθεσινής συνεδρίασης υποχωρούν, όπως για παράδειγμα η Μότορ Όιλ, στα 21,34 ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί στις 860 μονάδες, αν και το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι υποτονικό, με πολύ μικρές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες.

    Το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον διυλιστηρίου της Aramco στη Σαουδική Αραβία αξιολογείται ως κάτι πολύ σοβαρό από τους αναλυτές οι οποίοι περιμένουν επιπτώσεις στη διαμόρφωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Υπό αυτή την έννοια δικαιολογείται την Τρίτη η επιφυλακτικότητα στη χρηματιστηριακή αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ