• Σχόλιο Αγοράς

    Στο 1,67% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές – Kλίμα Ευρώπης στο Χρηματιστήριο

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Ακόμα πιο χαμηλά διαμορφώνεται το ελληνικό 10ετές αυτή την ώρα, στο 12,67%, τη στιγμή που και ο γενικός δείκτης του Χ.Α. περιορίζει τις αρχικές απώλειες που τον οδήγησαν στα όρια των 600 μονάδων.

    Το κλίμα αρχίζει να φτιάχνει και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εκεί που Dax στην Φρανκφούρτη και Cac στο Παρίσι κατέγραφαν απώλειες, μεγαλύτερες του 1,5% έχουν περιορίσει την «χασούρα» στο 0,4%, ενώ Μαδρίτη και Μιλάνο έχουν περάσει ήδη σε θετικό πρόσημο.

    Την ίδια η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχωρεί στα 31 δολάρια, αποτέλεσμα της απόφασης της Κίνας να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στο Χονγκ Κονγκ, χωρίς ταυτόχρονα, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, να ανακοινώνει προβλέψεις για το δικό της ΑΕΠ φέτος.

    Το Χ.Α. που παίρνει γραμμή από τις διεθνείς αγορές, υποχωρεί στις 607 μονάδες και με τον τζίρο στα 16,20 εκατ. ευρώ.

    Θετικό πρόσημο με κέρδη 2,8% για την Τέρνα Ενεργειακή, 2,4% η Eurobank, 2,4% η Ελλάκτωρ και 2,03% η Aegean, που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά το χθεσινό sell off. Κέρδη και για την Alpha σε μία απόπειρα διαφυγής από τον κλοιό των ιστορικών χαμηλών, υπερβαίνοντας τα 50 λεπτά αυτή την ώρα.

    Μόνο η μετοχή του ΟΤΕ καταγράφει απώλειες πάνω από 1,5%, στα 12,09 ευρώ. Πιέσεις κάτω της μίας ποσοστιαίας μονάδας, για ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίο, Jumbo, Μότορ Όιλ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο και ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ