• Σχόλιο Αγοράς

    Στα «κόκκινα» ξανά η Wall Street – «Βούλιαξαν» στο τελευταίο μισάωρο οι μετοχές των FAANG

    • NewsRoom
    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει στα χαμηλά ημέρας καθώς οι μετοχές των τεχνολογικών μετοχών γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ πιέσεις ασκήθηκαν και στις μετοχές ενέργειας, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού.

    Και οι 5 μετοχές των FAANG έκλεισαν στα χαμηλά ημέρας, πραγματοποιώντας βουτιά στο τελευταίο μισάωρο. Η μετοχή της Facebook έκλεισε στο -1,74%, της Amazon στο -1,17%, της Alphabet στο -1,16%, της Apple στο -1,12% και της Netflix στο -0,54%. Στα χαμηλά ημέρας, με επίσης βουτιά στα τελευταία λεπτά, έκλεισε και η μετοχή της Microsoft, με απώλειες -0,86%.

    Η αγορά ασχολήθηκε επίσης με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι  μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου.

    Η μετοχή Walmart έκλεισε στο +2,17% καθώς ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου αύξησε τις προβλέψεις του για τα ετήσια κέρδη. Τα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 32,3% στα 6,91 δια. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,69 δολάρια ανά μετοχή.

    Οι μετοχές της Home Depot υποχώρησε κατά -1 αν και ο όμιλος ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32,7% στα 37,50 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 34,82 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι τις 2 Μαΐου να διαμορφώνονται στα 4,15 δισ. ευρώ ή 3,86 ευρώ ανά μετοχή, από τα 2,25 δισ. ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

    Η μετοχή της Macy’s έκλεισε με πτώση -0,37% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία που ανακοίνωσε. ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων.

    Η αγορά πάντως αναμένει με αγωνία τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED, που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη, προκειμένου να αναλύσει τις απόψεις των αξιωματούχων για την άνοδο του πληθωρισμού σε τιμές ρεκόρ τον Απρίλιο. Η αγορά συνεχίζει να προβληματίζεται από την άνοδο σε τιμές ρεκόρ των στοιχείων για τον πληθωρισμό, κάτι που αυξάνει τους φόβους για μια πιθανή διορθωτική κίνηση από τη FED, εγκαταλείποντας νωρίτερα την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών  στις ΗΠΑ τον Απρίλιο υποχώρησαν κατά  9,5%  τις 1,569 εκατ. μονάδες σε σχέση με τον Μάιο, παραμένοντας ωστόσο στο +67% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο. Αύξηση 0,3% σημείωσαν οι άδειες για νέες κατοικίες τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάιο.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.060,66 μονάδες με απώλειες -0,78%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη μόλις 4 έκλεισαν ανοδικά ( Walmart 2,17%, UnitedHealth 0,43%, McDonald’s 0,11% και Johnson & Johnson 0,04%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Chevron (-3,08%) και Caterpillar (-2,17%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.127,83 μονάδες με απώλειες -0,85% ενώ ο Nasdaq στις 13.303,64 μονάδες με πτώση -0,56%.



    ΣΧΟΛΙΑ