• Σχόλιο Αγοράς

    Σε στάση αναμονής οι ευρωπαϊκές αγορές εν όψει της σημερινής Fed

    Wall Street


    Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγορές στην Ευρώπη, με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ και την απογευματινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Fed, Jerome Powell, η ομιλία του οποίου είναι πιθανό να καθορίσει την πορεία που θα ακολουθήσουν οι μετοχές σε διεθνές επίπεδο για το προσεχές διάστημα. Με τις τιμές πετρελαίου να φτάνουν στα χαμηλά του περσινού Αυγούστου και τις πιέσεις του Προέδρου Trump για παύση της προγραμματισμένης ποσοτικής σύσφιξης να συνεχίζονται, οι επενδυτές αναμένουν πλέον μείωση στο ρυθμό αύξησης επιτοκίων για το 2019, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει στη σημερινή αύξηση κατά 25 μονάδες βάσεις ή αν θα υποκύψει στις επικλήσεις για “προσφορά χρημάτων”.

    Τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό παραμένουν θετικά αλλά με μικρές μεταβολές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να βρίσκεται στο +0,40% , τον  CAC 40 στο Παρίσι στο +0,41%, τον DAX στο +0,28% και τον EuroStoxx 50 στο +0,42%. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ σημειώνει προς το παρόν άνοδο 1,71%, ύστερα από ανακοίνωση του ιταλικού Υπουργείου Οικονομικών ότι η Ρώμη προχώρησε σε ανεπίσημη συμφωνία με τις Βρυξέλλες αναφορικά με τον κρατικό της προϋπολογισμό, γεγονός που αν περάσει σε επίσημο επίπεδο, θα αφαιρέσει έναν από τους συντελεστές ρίσκου στις αγορές της Ευρωζώνης.

    Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η βρετανική GlaxoSmithKlein Plc (GSK +5,48%) συμφώνησε με την αμερικανική Pfizer (PFE) να συνδυάσουν τις εργασίες τους που αφορούν στα προϊόντα υγείας των καταναλωτών, σε μία κοινοπραξία που θα ελέγχεται από τη GSK. Οι παραγωγοί των Advil και Panadol, θα δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο τον μεγαλύτερο πάροχο μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με συνδυασμένες πωλήσεις ύψους 12,7 δισ. δολάρια. Η GlaxoSmithKlein που θα διατηρεί το 68% της νέας εταιρίας, δήλωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει τη νέα εταιρία στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ