• Σχόλιο Αγοράς

    Σε χαμηλό 9 μηνών το WTI λόγω δολαρίου – Κάτω από τα 85 δολάρια το Brent

    • NewsRoom


    Νέα πτώση άνω του 2% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου WTI την Δευτέρα.

    Οι αιτίες από τις οποίες προήλθε η πτώση είναι ότι το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται, ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις λεπτομέρειες των νέων κυρώσεων της Κομισιόν προς την Ρωσία.

    Το Brent Νοεμβρίου υποχώρησε 2,1% στα 84,32 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Νοεμβρίου του πετρελαίου WTI έχασε 2,03 δολάρια ή 2,6% για να καθοριστεί στα 76,71 δολάρια το βαρέλι, τιμή που παρατηρήθηκε τελευταία φορά στις 3 Ιανουαρίου.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Καταρχήν με βάση την συνεδρίαση της Δευτέρας πλέον το Brent έχει πέσει κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, διότι οι φόβοι της ύφεσης βαθαίνουν μετά και την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στις αγορές.

    Από την άλλη, το δολάριο ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2002 τη Δευτέρα, μειώνοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο, ενώ η στερλίνα κατρακύλησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

    Την ίδια στιγμή, η κλιμάκωση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας έπληξε επίσης την αγορά πετρελαίου, ενώ οι G7 επεξεργάζονται σχέδιο για πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου της Μόσχας, κάτι που οι χώρες της ΕΕ φαίνεται πως βάζουν στον πάγο σύμφωνα με το Bloomberg.

    «Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να αναμένει ότι το πετρέλαιο θα ανακάμψει μετά από ένα τόσο ακριβό δολάριο», δήλωσε ο Μπομπ Γιάγκερ, διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης στη Mizuho.

     

    Διαβάστε επίσης

    Σε χαμηλό 2,5 ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου και επιτοκίων

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Ανησυχία των επενδυτών για τις προοπτικές ανάπτυξης

    Τράπεζα της Αγγλίας: Παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές

     



    ΣΧΟΛΙΑ