• Σχόλιο Αγοράς

    Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν για ακόμη μια συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street, με το sell-off των τεχνολογικών μετοχών να συνεχίζεται, μετά τις ανακοινώσεις της Fed για χαμηλά επιτόκια αλλά και τα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

    Οι επενδυτές, μετά τις ανακοινώσεις Fed, προσπαθούν να αναλύσουν το οικονομικό τοπίο στις ΗΠΑ.  Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια, κοντά στο μηδέν, ενώ αρκετοί εκ των ιθυνόντων άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν έτσι μέχρι και το 2023.

    Ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διήμερης συνάντησης, είπε ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας είναι ακόμα αρκετά αβέβαιος, βάζοντας σε σκέψεις τους επενδυτές. Ο Πάουελ επεσήμανε τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύει στην οικονομία η κρίση της πανδημίας, παράλληλα όμως τόνισε ότι η Fed στις τελευταίες της εκτιμήσεις φάνηκε πιο αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας, με τις τελευταίες εκτιμήσεις της τράπεζας να κάνουν λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ στο 3,7% για το 2020 από 6,5% που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο.

    Οριακή πτώση κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας παραμένει αμφίρροπος. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έπεσαν οριακά στις 860.000 την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου από 893.000, διαψεύδοντας τους αναλυτές οι οποίοι προέβλεπαν πτώση στις 850.000.

    Στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχώρησε 130,40 μονάδες ή στο 0,47%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Goldman Sachs Group Inc. με απώλειες κοντά στο 3% και ακολούθησαν οι Salesforce.com Inc. (-2,42%), οι μετοχές της Nike Inc. (-1,88%) και της Apple Inc. (-1,60%). O S&P 500 έκλεισε με απώλειες 28,48 μονάδων ή 0,8% στις 3.357,01 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς υποχώρησε στις 10.910,28 μονάδες, με απώλειες 1,27%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ