• Σχόλιο Αγοράς

    Ανάλυση τώρα: Τι θα γίνει με Βιοχάλκο, Eurobank, OTE, Mytilineos και χρυσό

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 918 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Δεν υπάρχει σημαντική αλλαγή στην τεχνική εικόνα του ΓΔ. Μοναδικό άξιο προσοχής στοιχείο η οριακή απώλεια του επιπέδου των 923 μονάδων.

    Η διορθωτική κίνηση της τιμής του ΓΔ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη διατηρώντας όμως, προς το παρόν το βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα χωρίς να επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο διορθωτικό κύμα C που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί.

    Μια πρόωρη εκτίμηση για το κύμα C φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα αλλά ακόμη πρόκειται για μια προοπτική που δεν έχει ενεργοποιηθεί αφού η ανοδική προοπτική διατηρείται όσο η τιμή παραμένει ψηλότερα των SMA50-200 και επιβαρύνεται με τη διάσπασή τους.

    Ο ανοδικός στόχος παραμένει στην αντίσταση στις 971 μονάδες τυχόν υπέρβαση των οποίων αλλάζει την προοπτική.

    Αν ενεργοποιηθεί το ενδεχόμενο εξέλιξης του κύματος C το επίπεδο τερματισμού του θα εξαρτηθεί από την μορφή που θα λάβει τελικά η διόρθωση (τρίγωνο ABCDE, flat ABC κλπ).

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 641 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Διορθωτική ήταν η συνεδρίαση (4η στη σειρά) χωρίς και πάλι να επηρεάζεται αρνητικά η γενική τεχνική εικόνα. Ο τραπεζικός δείκτης διατηρεί την ανοδική του δυναμική όσο διατηρεί την στήριξη του SMA50.

    Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με τυχόν αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης και στη συνέχεια με διάσπαση της στήριξης στις 609 μονάδες.

     

    ΒΙΟΧΑΛΚΟ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 29/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 4,63€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε καθοδική.

    Η μετοχή υποχώρησε ξανά χαμηλότερα από τον SMA200 αλλά και από τον SMA50 γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την γενική τεχνική εικόνα η οποία επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με τυχόν οπισθοχώρηση της τιμής χαμηλότερα των 4,15€.

    Η στήριξη στα 4,15€ αποτελεί «μαξιλάρι» προστασίας της τεχνικής εικόνα της μετοχής αφού τυχόν απώλειά της αυξάνει τον κίνδυνο μεσομακροπρόθεσμης καθοδικής σηματοδότησης.

    Τυχόν απώλεια στη συνέχεια των 4,06€ επιβεβαιώνει την ενεργοποίηση ενός σχηματισμού διπλής κορυφής όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα που έχει τιμή στόχο στα 2,80€.

    Σε περίπτωση επιβεβαίωσης ο καθοδικός στόχος θα ισχύει μέχρι την ακύρωσή του με υπέρβαση των 5,13€.

     

    EUROBANK

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 29/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1,07€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική .

    Η μετοχή αφού δεν μπόρεσε να αποφύγει την διάσπαση του SMA50 και την ενεργοποίηση του αντιστρεπτικού σχηματισμού ΩΚΩ με δύο δεξιούς ώμους που φαίνεται στο διάγραμμα παραμένει υπό την πίεση της κατερχόμενης Κ και χαμηλότερα από τα 1,05€. Με την ενεργοποίηση του σχηματισμού έχει τεθεί καθοδικός στόχος στα 0,915€

     

    MYTILINEOS

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 29/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 16,16€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Μετά την επίτευξη νέου υψηλού η μετοχή πέρασε σε μια ήπια διόρθωση που δείχνει μια σχετική κόπωση από την έντονη ανοδική κίνηση που δεν επιβαρύνει την γενική τεχνική εικόνα της.

    Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται μόνο σε περίπτωση απώλειας της διπλής στήριξης στα 15,87€-16,19€, αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης και απώλειας των SMA τεχνικά στοιχεία που βρίσκονται πολύ μακριά από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

     

    OTE

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 29/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 17,80€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Η μετοχή έφτασε στην αντίσταση στα 18,26€ όπου όπως ήταν αναμενόμενο ασκήθηκε πίεση που έφερε μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση η οποία τερματίστηκε για να γυρίσει ξανά ανοδικά η μετοχή και να πετύχει νέο υψηλό (18,50€). Μετά την υπέρβαση της αντίστασης και εφόσον η τιμή διατηρηθεί ψηλότερα είναι πιθανό να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση προς τα 20€.

    Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται σε περίπτωση αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε καθοδική και απώλειας του SMA50.

     

    NASDAQ 100

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 14210 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο δείκτης κινήθηκε καθοδικά και όπως ήταν αναμενόμενο έφτασε στην περιοχή των 13000 μονάδων. Προχώρησε ακόμη χαμηλότερα σημειώνοντας νέο χαμηλό 120 ημερών.

    Δεν αποκλείεται η προσέγγιση της στήριξης των 12299 μονάδων αν δεν ανακτηθούν άμεσα οι 13000 μονάδες.

     

    DAX

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) έγινε καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 14502 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι έγινε καθοδική.

    Ο δείκτης αντιμετωπίζει την πίεση του SMA50 ο οποίος τον υποχρεώνει σε μια διαρκή υποχώρηση της τιμής του πράγμα που καθιστά επιτακτική ανάγκη την αναζήτηση επιπέδου ισορροπίας ώστε να μπορέσει να δοκιμάσει την ανοδική αντίδραση και την οριστική υπέρβαση του SMA50. Η πρώτη επιβεβαιωμένη στήριξη (12831) βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και αν δεν υπάρξει αντίδραση που θα συνοδευτεί με υπέρβαση του SMA50, δεν αποκλείεται ο δείκτης να συνεχίσει να ολισθαίνει προς την μακρινή στήριξη.

    EUR/USD

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1.084$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η διακοπή της καθοδικής κίνηση της τιμής του € έναντι του $ που προκλήθηκε από την προσέγγιση του επιπέδου των 1,077$ ήταν προσωρινή. Την περασμένη εβδομάδα συνεχίστηκε η ραγδαία υποχώρηση του € και η επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών.

    Σε αναζήτηση σημείου ισορροπίας για την εκδήλωση κάποιας ανοδικής αντίδρασης που προς το παρόν δεν έχει δείξει να υφίσταται.

    GOLD

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) έγινε καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με διάσπαση των 1946$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε καθοδική .

    Η απώλεια της στήριξης του SMA50 στην τιμή του χρυσού, κάτι που ήταν σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου, άλλαξε την τεχνική εικόνα. Η μεσοπρόθεσμη προοπτική έγινε αρνητική μετά και από την υποχώρηση χαμηλότερα από τα 1910$ που αποτελούν τη γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού διπλής κορυφής.

    Αν δεν ανακτηθεί άμεσα το επίπεδο των 1910$ και η τιμή του χρυσού στη συνέχεια δεν υπερβεί την κατερχόμενη Κ τότε είναι πιθανό να επιτευχθεί ο καθοδικός στόχος του σχηματισμού που βρίσκεται στην περιοχή των 1750$.

    WTI

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) έγινε καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 105,29$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ουδέτερη με την ανάκτηση του SMA50.

    Διαγραμματικά η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σε μια φθίνουσα ταλάντωση γύρω από τον SMA50 γεγονός που προκαλεί και τις συνεχείς σηματοδοτήσεις για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης τάσης.

    Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι η διατήρηση της γραμμής λαιμού στα 93,5€ γεγονός που δεν αφήνει να ενεργοποιηθεί καθοδικός σχηματισμός τριπλής κορυφής που θα οδηγούσε την τιμή χαμηλότερα, κοντά στο πρόσφατο χαμηλό 120ημερών.

    Αντί για αυτό ο πρόσφατος τοπικός πυθμένας βρέθηκε ψηλότερα από τον προηγούμενο τεχνικό στοιχείο που προδιαθέτει για ανοδική κίνηση της τιμής. Τυχόν υπέρβαση των 110$ θα ολοκληρώσει σχηματισμό διπλού πυθμένα που θα θέσει ανοδικό στόχο κοντά στο πρόσφατο υψηλό των 120 ημερών.

    Αυξάνεται η αβεβαιότητα για την μεσοπρόθεσμη προοπτική και οι επόμενες ημέρες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη ανάλογα με την πλευρά της διάσπασης.

    ** Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ