• Σχόλιο Αγοράς

    Rebalancing στους δείκτες FTSE: Η Ελλάκτωρ στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση στη συνεδρίαση της 24ης Δεκεμβρίου


    Αναδιάρθρωση στους δείκτες FTSE ανακοινώθηκε χτες. Από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η εισαγωγή της μετοχής της Ελλάκτωρ στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης και η διαγραφή της EΥΔΑΠ από αυτόν, λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας.

    Η μετοχή του Σαράντη ανεβαίνει σε στάθμιση στο 49% από 40% που βρίσκεται τώρα.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση προστίθενται τα Πλαστικά Θράκης, η ΑΣΚΟ, η Space Hellas και ο ΚΕΚΡΟΨ και αφαιρούνται αντίστοιχα το ΥΓΕΙΑ (χαμηλό free float λόγω Δημόσιας Πρότασης), ο ΟΛΘ (χαμηλή εμπορευσιμότητα), η ΕΥΑΘ (χαμηλή εμπορευσιμότητα) και ο Ελλάκτωρ καθώς μεταφέρεται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

    Η μετοχή της Intralot αυξάνεται σε στάθμιση στο 80% από το 72% όπου βρίσκεται, η στάθμιση της Τεχνικής Ολυμπιακής μειώνεται στο 36% από 41% και η στάθμιση στην Πετρόπουλος αυξάνεται στο 49% από 42% τώρα.

    Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ στα τέλη της συνεδρίασης της 21ης Δεκεμβρίου, αρχές της συνεδρίασης της 24ης Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η 21η Δεκεμβρίου συμπίπτει με την τριμηνιαία λήξη των συμβολαίων και options στις μετοχές καθώς και με τη λήξη στους δείκτες FTSE στα συμβόλαια και options.



    ΣΧΟΛΙΑ