• Σχόλιο Αγοράς

    Πτωτικά στο άνοιγμα η Wall Street: Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές λίγο πριν τις ανακοινώσεις των big tech

    wall street


    Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

    Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου των Apple, η Alphabet και η Microsoft. Ήδη τη Δευτέρα η Tesla ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ειδικότερα, η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε κέρδη 1,45 δολάρια ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 98 cents που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδά της έφτασαν τα 11,96 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι 11,3 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα καθαρά έσοδα έφτασε τα 1,14 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Tesla κινείται πάντως στο -1,79%.

    Νωρίτερα σήμερα, η United Parcel Service ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων, κυρίως χάρη στις παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, στις αεροπορικές αποστολές και στη διαχείριση των προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τα έσοδα στη βασική μονάδα των ΗΠΑ, αυξήθηκαν 10,2%, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 23,42 δισ. δολάρια από τα 20,46 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 23,24 δισ. δολάρια. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται με την μετοχή της UPS να υποχωρεί κατά 8,72%.

    Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον της αγοράς είναι στραμμένο και προς τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς μετά την χθεσινή άνοδο που έφερε το bitcoin πάνω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου, σήμερα κινείται ξανά με απώλειες, με το διάσημο κρυπτονόμισμα να υποχωρεί στο επίπεδο των 37.000 δολαρίων.

    Οι επενδυτές επίσης αναμένουν την διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED καθώς και την έκθεση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, που αναμένεται την Τετάρτη. Η αγορά αναζητά στοιχεία σχετικά με τη σκέψη των υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής για το πότε θα αρχίσουν να μειώνουν το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας.

    Κάπως έτσι, λίγο μετά την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones υποχωρεί στις 35.000 μονάδες, με απώλειες 0,42%, ο S&P 500 στις 4.395,5 μονάδες με πτώση 0,60% ενώ ο Nasdaq στις 14.629 μονάδες, με πτώση 1,43%



    ΣΧΟΛΙΑ