• Σχόλιο Αγοράς

    Πλαστικά Θράκης: Τι θα πει σήμερα στους θεσμικούς επενδυτές – 11 πτωτικές συνεδριάσεις από τις 11/4 για τη μετοχή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κωνσταντίνος Χαλιορής. επικεφαλής της Πλαστικά Θράκης

    Κωνσταντίνος Χαλιορής. επικεφαλής της Πλαστικά Θράκης


    Ενώπιον των θεσμικών επενδυτών της χώρας θα τεθεί σήμερα η διοίκηση των Πλαστικών Θράκης ΠΛΑΘ -0,72% 4,15 σε μία προσπάθεια να πείσει για τη μετοχή και ταυτόχρονα να εξηγήσει ή ακόμα και να δικαιολογήσει την βαριά πτώση της μετοχής.

    Μετά από χρόνια, άλλωστε είχε μεσολαβήσει η πανδημία, η εταιρεία θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των επαγγελματιών διαχειριστών και των χρηματιστών. Μετά τα πολυετή χαμηλά στα 4,16 ευρώ και το γκρέμισμα από τα 5,90 ευρώ, στην αγορά κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια για την πορεία της μετοχής.

    Το γεγονός ότι από τις 11 Απριλίου το χαρτί μετράει 11 πτωτικές συνεδριάσεις και μόλις τρεις ανοδικές επέτεινε τα αρνητικά σενάρια για συγκεκριμένες και στοχευμένες πωλήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε διαρροή προς τους αναλυτές για τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, φαίνεται να κινήθηκαν σε καλύτερα επίπεδα από αυτά που ανέμενε η αγορά.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση οι πωλήσεις υποχώρησαν οριακά στα 106,3 εκατ. ευρώ από 111,4 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 15,5 εκατ. ευρώ από 35,9 εκατ. ευρώ.

    Ουσιαστικά η αγορά περίμενε μεγαλύτερη υποχώρηση καθώς η δραστηριότητα προϊόντων προσωπικής φροντίδας, που λόγω Covid είχε φέρει μεγάλα κέρδη το 2021, δεν θα είχε ανάλογη πορεία.

    Ωστόσο, η πανδημία συνεχίζεται και τα προϊόντα φαίνεται πως πουλάνε ακόμα και συνολικά τα κέρδη προ φόρων στο πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ με την αγορά να περιμένει πολύ χειρότερα νούμερα.

    Το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο έφερε κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα ήρθαν από τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

    Συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ήτοι με το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα Κέρδη προ Φόρων του πρώτου τριμήνου του 2022 έχουν υπερδιπλασιαστεί, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 108.9%, καταδεικνύοντας τη σημαντικά αυξημένη κερδοφορία, παρά τις εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και τη σημαντική αύξηση του κόστους των Α’ Υλών, ενέργειας και μεταφορικών αναφέρει η εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Bear trap στην άνοδο, εγκλωβισμοί σε τράπεζες και blue chips – Πορεία των emerging markets της Ευρώπης ακολουθεί η Λεωφόρος Αθηνών

    Πλαστικά Θράκης: Μείωση 63,6% στα προ φόρων κέρδη του α΄ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ