• Σχόλιο Αγοράς

    Πιέσεις στη Wall Street στο άνοιγμα – Βίαιη διόρθωση για Nasdaq

    Wall Street: Με βουτιά ολοκλήρωσε τον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020 - Στο -1,59% έκλεισε ο Dow Jones


    Ισχυρό πλήγμα δέχονται στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας οι ισχυροί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να ανησυχούν για την ύφεση και τον πληθωρισμό, παρά τις διαβεβαιώσεις της Fed ότι θα κινηθεί επιθετικά προς την αντιμετώπισή του.

    Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε κέρδη στους επενδυτές, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,8%, τον S&P 500 να προσθέτει 1,9% και τον Nasdaq να είναι ο μεγάλος κερδισμένος με «άλμα» 4,6%.

    Σήμερα ωστόσο το σκηνικό άλλαξε, με τις μεγάλες κερδισμένες της προηγούμενης εβδομάδας, τις μετοχές τεχνολογίας, να δέχονται ισχυρές πιέσεις στο ξεκίνημα. Βάρος στις μετοχές τη Δευτέρα αποτελούν οι φόβοι της αγοράς για νέα Lockdown στην Κίνα λόγω του Covid. Αρκετές πόλεις επιβάλλουν νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου τυχερών παιχνιδιών στο Μακάο. Αυτό επιβαρύνει τις μετοχές καζίνο όπως η Las Vegas Sands Corp, με πτώση 9%, και η Wynn Resorts Limited, με πτώση 8%.

    Οι μετοχές της Twitter Inc υποχωρούν πάνω 7% τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ετοιμαζόταν να μηνύσει τον Elon Musk για την προσπάθειά του να αποχωρήσει από την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, λέει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Το Twitter δείχνει μια προσφορά μετοχών 54.20 $.

    Οι μετοχές της Amazon.com υποχωρούν πάνω από 2%, η NVIDIA υποχωρεί σχεδόν 4% ενώ η Meta χάνει 4,3%.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones δέχεται πιέσεις 0,34% στις 31.232 μονάδες, ο S&P 500 χάνει σχεδόν 1% στις 3.862 μονάδες, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός Nasdaq με απώλειες 1,75%  και κινείται στις 11.437 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ