• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες άνω του 4% για Brent και WTI

    • NewsRoom


    Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά αρχίζει ξανά να ανησυχεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μετά και τις τελευταίες προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για το 2023.

    Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 3,33 δολ. ή σχεδόν 4,2% για να διαμορφωθεί στα 76,93 δολ. το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου.

    Στο ICE Futures το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent σημείωσε απώλειες 3,81 δολαρίων (-4,4%) για να διαμορφωθεί στα 82,10 δολάρια το βαρέλι.

    Υπενθυμίζεται πως η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προειδοποίησε πως το 2023 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος για την παγκόσμια οικονομία καθώς οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της χώρας βρίσκονται ταυτόχρονα σε επιβράδυνση.

    «Περιμένουμε το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας να είναι σε ύφεση» ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως ακόμα και για τις χώρες που δεν θα βρίσκονται σε ύφεση «θα φαίνεται [πως η οικονομία] είναι σε ύφεση για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους».

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Άνοδος 1,1% στην πρώτη συνεδρίαση του έτους

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες άνω του 4% για Brent και WTI



    ΣΧΟΛΙΑ