• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος 1,1% στην πρώτη συνεδρίαση του έτους

    • NewsRoom
    χρυσός


    Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού ξεκίνησαν δυναμικά στην πρώτη τους συνεδρίαση για το 2023, φτάνοντας στην υψηλότερη τιμή τους σε περισσότερο από έξι μήνες.

    Οι τιμές των συμβολαίων ενισχύθηκαν από τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τις προσδοκίες για περισσότερες αγορές από τις κεντρικές τράπεζες.

    Οι τιμές των υπόλοιπων πολύτιμων μετάλλων έφτασαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του ασημιού με την τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του να φτάνει το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, ενώ η τιμή της πλατίνας έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 1.846,10 δολάρια ανά ουγγιά. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου του 2022.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 24,236 δολάρια ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό του συμβόλαιο να κλείνει σε υψηλό από τις τιμές που είχε στα μέσα Απριλίου

    Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,1% στα 1.093,30 δολάρια ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε την ισχυρότερη τριμηνιαία άνοδο από το 2008,  το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

    Αντίθετα το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 5,9% στα 1.692,90 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε στα 3,7665 δολάρια ανά λίβρα.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος στις ευρωαγορές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ