• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα απωλειών για το αμερικανικό αργό, στο -0,3% το Brent

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά πιέζεται από την ανησυχία που προκαλούν οι ενδείξεις για μειωμένη ζήτηση στις ΗΠΑ, την ώρα που τα αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν για 8η συνεχόμενη εβδομάδα.

    Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ «ήταν σταθερά πτωτικά και υποδεικνύουν την υποτονική ζήτηση των καταναλωτών, τη διστακτική δραστηριότητα διύλισης, τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου και τη σταδιακή αύξηση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου», έγραψαν αναλυτές της Sevens Report Research στο ενημερωτικό δελτίο της Πέμπτης.

    Η Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 16,3 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Φεβρουαρίου. Αυτό σηματοδότησε για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα αύξησης της προσφοράς που αναφέρει η EIA. Η έκθεση έδειξε επίσης ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η προσφορά προϊόντων βενζίνης για κινητήρα, ένα σημάδι για τη ζήτηση, μειώθηκε κατά 3,2% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η προσφορά προϊόντων απόσταξης μειώθηκε κατά 15,6% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Σε αυτό το κλίμα, την Πέμπτη, το West Texas Intermediate υποχώρησε εκ νέου κατά  10 cents  ή -0,1%, για να διαμορφωθεί στα $78,49 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την τρίτη πτωτική συνεδρίαση για το αμερικανικό αργό.

    Το Brent Απριλίου έκλεισε με απώλειες 24 cents ή -0,3%, για να διαμορφωθεί στα $85,14  δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Φρένο στις μεγάλες διακυμάνσεις της MIG, κινδυνεύει να χαθεί το +7% της Aegean (στις 13/2), ξεφούσκωσε στο +2% από +7% η Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ