ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, του mononews.gr, έχει, όπως φαίνεται από τα ξένα funds, η δημόσια εγγραφή της Capital Financial Maritime του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Mέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι εγγραφές ξεπερνούν τα 281 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων, το fund Lexcore έχει εγγραφεί για 1 εκατ. κομμάτια, το Eaton Vance για 1 εκατ. κομμάτια και το γνωστό Covalis για 2 εκατ. κομμάτια. «Γνωστό» το Covalis από τη short θέση που είχε στην Metlen και την οποία έκλεισε στις αρχές του καλοκαιριού. Σημειωτέον ότι η Covalis κατείχε συνολική οικονομική έκθεση που αντιστοιχούσε στο 4,98% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ στις 10 Ιουνίου 2025, έναντι 5,44% προηγουμένως, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω παράγωγων προϊόντων.
Τα Lexcor Capital και Eaton Vance είναι δύο funds με διαφορετική φιλοσοφία, αλλά με ενδιαφέρουσα παρουσία στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ιδιαίτερα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη ΔΕΗ, αντίστοιχα.
H Lexcor Capital έχει έδρα το Λονδίνο και συνδέεται με τη Marble Bar Asset Management, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια που ακολουθούν τη στρατηγική της Lexcor, όπως αναφέρουν Έλληνες διαχειριστές.
Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, το Lexcor Master Fund εμφάνιζε περιουσιακά στοιχεία περίπου 2,7 δισ. δολαρίων σε σχετική κανονιστική καταχώριση του 2026. Η Lexcor είχε σημαντική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, τις 22 Ιανουαρίου 2026, τα συνολικά δικαιώματα ψήφου των Lexcor Master Fund και Velox Fund υποχώρησαν κάτω από το 5%, σύμφωνα με γνωστοποίηση της εταιρείας.
Το Eaton Vance είναι fund που εξαγοράστηκε το 2021 από τη Morgan Stanley.
Ανήκει πλέον στον ευρύτερο οργανισμό Morgan Stanley Investment Management, ο οποίος διαχειριζόταν ή επέβλεπε περίπου 2 τρισ. δολάρια στις 30 Ιουνίου 2026. Το ποσό αφορά ολόκληρο τον οργανισμό, όχι αποκλειστικά την Eaton Vance. Σε στοιχεία μετοχικής σύνθεσης της ΔΕΗ, η Eaton Vance Management εμφανίζεται με περίπου 2,17 εκατ. μετοχές, ποσοστό 0,37%, με ημερομηνία αναφοράς 31 Ιουλίου 2026.
Διαβάστε επίσης:
Χρηματιστήριο: Συνεχίζουν τα ΕΛΠΕ σε νέα υψηλά – Μάχη χαρακωμάτων στις 2.600
Allwyn: Νέα αγορά μετοχών από το Valea Foundation ύψους €13,33 εκατ.
Αγορές: Η Ασία σβήνει τα κέρδη της μετά τις προειδοποιήσεις της ASML για την ΤΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Gastrosophy Fest powered by Protergia: Με πάνω από 3.000 επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 2Ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας
- Public Pop Culture: Εκεί όπου οι ιστορίες γίνονται εμπειρίες
- Reuters: Οικονομικοί δεσμοί του Τομ Μπάρακ με εταιρεία που συμμετέχει σε σχέδιο πετρελαιαγωγού στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Βυθίστηκε πλοίο που μετέφερε πάνω από 2.500 κοντέινερ – Έπεσε πάνω σε νάρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.