• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τα κρούσματα στην Κίνα έφεραν απώλειες για WTI και Brent

    • NewsRoom


    Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς η αισιοδοξία για τις προοπτικές ζήτησης που προέρχεται από τη συνεχιζόμενη χαλάρωση των περιορισμών του COVID-19 από την Κίνα αντισταθμίστηκε από την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα της Ασίας.

    Το West Texas Intermediate αργό παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 57 σεντς, ή -0,7%, για να κλείσει στα 78,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έκλεισε με απώλειες 1,07 δολαρίων, ή -1,3%, στα 83,26 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 69 σεντς, ή -0,8%, στα 83,99 δολάρια το βαρέλι.

    Η Κίνα προχώρησε σε άρση των απαιτήσεων για καραντίνα και τεστ στους εισερχόμενους ταξιδιώτες στη χώρα, σε μια νέα μείωση των μέτρων κατά της Covid-19. Ωστόσο, η χαλάρωση των μέτρων προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων σε πόλεις όπως η Σανγκάη. Ήδη χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία προχωρούν στην απαίτηση για αρνητικό τεστ στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

    «Με τις μολύνσεις από τον Covid να εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά, θα μπορούσαν να περάσουν αρκετές εβδομάδες αν όχι μήνες μέχρι να ανακάμψει πλήρως η ζήτηση στην Κίνα και οι τιμές του πετρελαίου να υποχωρήσουν σήμερα καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις προοπτικές», δήλωσε ο Raffi Boyadjian, επικεφαλής επενδυτικός αναλυτής της XM, σε σημείωμα.

    «Υπήρχε επίσης κάποια προσδοκία ότι η Ρωσία μπορεί να είχε ανακοινώσει πολύ αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου της από αυτούς που έκανε την Τρίτη», είπε ο Boyadjian.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Πτώση 0,4% την Τετάρτη – Παρέμεινε πάνω από τα $1.800

    Gazprom PJSC: Μείωση 46% για τις εξαγωγές φυσικού αερίου στις βασικές αγορές το 2022 – Αύξηση των προμηθειών προς Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ