• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε υψηλό δυο εβδομάδων οι τιμές του WTI – Μικρές απώλειες για Brent

    • NewsRoom


    Στην υψηλότερη τιμή των δύο τελευταίων εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι τιμές του WTI την Πέμπτη, καθώς η αγορά πετρελαίου έχει στραμμένη την προσοχή της στην Κίνα, τις συζητήσεις στην ΕΕ για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο αλλά και την επικείμενη συνάντηση των υπουργών ενέργειας του OPEC+ το Σαββατοκύριακο.

    Οι τιμές των ενεργών συμβολαίων του πετρελαίου, πάντως, άφησαν πίσω τους τα πρωϊνά κέρδη, τα οποία πυροδότησαν τα σημάδια πως η Κίνα ετοιμάζεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία, μετά και τις μαζικές διαμαρτυρίες των πολιτών.

    Στο Πεκίνο, οι αξιωματούχοι θα αφήσουν εκείνους τους μολυσμένους ασθενείς που διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι για μια εβδομάδα, αντί σε κυβερνητικό κέντρο, ανέφερε το Bloomberg , «Αν και δεν πρέπει να περιμένουμε μια δραματική αλλαγή στην πολιτική από την ηγεσία, ιδιαίτερα πριν από το Συνέδριο του Μαρτίου, οποιαδήποτε μέτρια χαλάρωση στην πολιτική της για την πολιτική  Zero COVID  θα είναι και θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.  σε ενημέρωση της αγοράς.

    Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 67 σεντς, +0,8%, για να διαμορφωθεί στα 81,22 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο για πιο ενεργό συμβόλαιο από τις  17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Αντίθετα, το Brent Φεβρουαρίου εγκατέλειψε τα πρόωρα κέρδη για να τερματίσει 9 σεντς χαμηλότερα, ή -0,1%, στα 86,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τη συνάντηση του OPEC+ στις 4 Δεκεμβρίου. Η απόφαση του ομίλου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να κάνει τη συνάντηση εικονική και όχι αυτοπροσώπως θεωρήθηκε ως σημάδι από ορισμένους αναλυτές ότι πιθανότατα θα διατηρήσει την παραγωγή σταθερή.

    Η συνάντηση του OPEC+ θα πραγματοποιηθεί μόλις μια μέρα πριν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό θαλάσσιο πετρέλαιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Με άλμα 3,1% ξεκίνησε τον Δεκέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ