ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Wall Street ανέκαμψε την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ότι θα αυξήσει σημαντικά τις επαναγορές μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η άνοδος του κόστους δανεισμού.
Η κίνηση οδήγησε σε ράλι τα 30ετή ομόλογα, με την απόδοσή τους να υποχωρεί κατά εννέα μονάδες βάσης στο 5,20%. Παράλληλα, το δολάριο υποχωρούσε σε χαμηλό τριών μηνών, το Bitcoin σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο ενώ το πετρέλαιο ενισχύθηκε λόγω νέων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 53.463,05 μονάδες με άνοδο 0,22%, ο S&P 500 στις 7.707,98 μονάδες με κέρδη 0,21% και ο Nasdaq στις 26,331,09 μονάδες με άνοδο 0,16%.
Αναλυτές εκτιμούν πως η ανακοίνωσε του υπουργείου Οικονομικών ότι θα υπερδιπλασιάσει το μέγεθος των επαναγορών για τίτλους διάρκειας 10 έως 30 ετών, μπορεί να λειτουργήσει ως προσωρινή στήριξη της αγοράς, χωρίς όμως να αλλάζει τα θεμελιώδη προβλήματα που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.
Οι πιέσεις στα ομόλογα είχαν ενταθεί λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό, της αυξημένης κρατικής και εταιρικής έκδοσης χρέους και της μειωμένης ζήτησης για μακροπρόθεσμους τίτλους. Την ίδια ώρα, τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι αρκετοί αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ αύξησης επιτοκίων, εφόσον ο πληθωρισμός δεν αποκλιμακωθεί.
Στις εταιρικές ειδήσεις, η Marvell συμφώνησε να παραχωρήσει στην Google δικαιώματα αγοράς μετοχών έως 12,2 δισ. δολάρια, με τη μετοχή της να κλείνει στο +9,85%.
Η Moderna εκτοξεύθηκε κατά +176,97% και η Merck κατά 12,60%, καθώς ανακοίνωσαν θετικά αποτελέσματα για εξατομικευμένο εμβόλιο τους κατά του μελανώματος.
Τέλος η Target (+4,28%) και η Estée Lauder (+16,5%) ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Από τις μετοχές του Dow Jones, πέρα από το άλμα της Merck, ισχυρά ανοδικά έκλεισαν και οι Salesforce στο +5,07% και Amgen στο +4,02%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Honeywell International στο -2,63% και Caterpillar στο -2,94%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Flexopack: Το… κάστρο της οικογένειας Γκινοσάτη που έχει τα 6 από τα 9 μέλη του Δ.Σ και μοιράζεται 4,8 εκατ. ευρώ
- Daniel Ashley: Το ακριβότερο κοστούμι κοστίζει 2,5 εκατ. και αποκτάται κατόπιν αιτήσεως
- Όλοι για έναν και ένας για τον εαυτό του
- Panerai Luminor Marina PAM01707: Η σκοτεινή πλευρά ενός θρύλου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.