Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τις 2.600 μονάδες.

Μικρή υποχώρηση καταγράφουν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται επιφυλακτικοί παρά την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα, στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προβεί σε αγορές ομολόγων μακρά διάρκειας.

1

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.603,71 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,39%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,92%), της Allwyn (+1,04%), Optima Bank (+0,89%) και της Elvalhlacor (+0,82%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,52%), των ΕΛΠΕ (-0,66%) και της Jumbo (-0,38%).

Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 21 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Revoil (+2,54%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,92%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρετέκ (-9,59%) και Centric Συμμετοχών (-2,50%).

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Ιστορικό short squeeze «πυροδοτεί» ράλι στις αγορές – Εκτίναξη 8% προς τα $70.000

Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Bochgr, ΑΛΦΑ, Eurobank, Jumbo

Νορβηγία: Προετοιμάζεται για νέους δασμούς από τις ΗΠΑ – Ζητεί κατάργηση του πρόσθετου 12,5%