• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Ανοδικά έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού να γλιτώσουν την πρώτη τους εβδομαδιαία πτώση εδώ και οκτώ εβδομάδες, υπό το βάρος των απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα, την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και της ισχυροποίησης του δολαρίου.

    Μάλιστα, η ανησυχία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας ενισχύθηκε μετά την είδηση πως ο γίγαντας του real estate Evergrande ζήτησε προστασία από πιστωτές στις ΗΠΑ.

    Η ανησυχία για την ζήτηση πετρελαίου από τη Κίνα έρχεται ως αντίβαρο στην απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για μείωση της παραγωγής τους, η οποία είχε οδηγήσει σε υψηλά έτους το WTI την περασμένη εβδομάδα. Πάντως, παρά την ανησυχία, τα στοιχεία γύρω από το πετρέλαιο και τα προϊόντα του στην Κίνα παραμένουν ενθαρρυντικά, όπως παρατηρούν οι αναλυτές.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate ενισχύθηκε  κατά 86 σεντς την Παρασκευής (+1,1%), για να διαμορφωθεί στα 81,25 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας  ωστόσο, υποχώρησε κατά 2,3%.

    Στο ICE Futures Europe, το Brent Οκτωβρίου  ενισχύθηκε κατά 68 σεντς ή +0,8% στα 84,80 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 2,3%.

    Διαβάστε επίσης

    Νίγηρας: Έτοιμα για στρατιωτική επέμβαση δηλώνουν τα κράτη της Δυτικής Αφρικής

    Χρυσός: Έσπασε οριακά το αρνητικό σερί των 9 συνεδριάσεων – Πτώση 1,6% για την εβδομάδα

    Χρηματιστήριο: Παραδόθηκε στις διεθνείς πιέσεις – Εβδομαδιαίες απώλειες 3% για τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ