• Διεθνής πολιτική

  Νίγηρας: Έτοιμα για στρατιωτική επέμβαση δηλώνουν τα κράτη της Δυτικής Αφρικής

  • NewsRoom
  Στρατιώτης στον Νίγηρα


  Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS ή CEDEAO) διαμηνύει μέσω επιτρόπου της ότι είναι έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα με στόχο την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα, στον απόηχο του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ στις 26 Ιουλίου.

  Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των κρατών-μελών της ECOWAS συνεδρίασαν χθες και σήμερα στην πρωτεύουσα της Γκάνας με αντικείμενο τις απαιτήσεις μιας στρατιωτικής επιχείρησης στον Νίγηρα.

  Ο επίτροπος της ECOWAS Αμπντούλ Φατά Μούσα δήλωσε σήμερα ότι «είμαστε έτοιμοι για την επέμβαση στον Νίγηρα αμέσως μόλις δοθεί η εντολή». Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή ημερομηνία έναρξης της στρατιωτικής επέμβασης, υποστήριξε πως «δεν έχει αποφασιστεί», αλλά συμπλήρωσε ότι δεν θα μπορούσε φυσικά να την αποκαλύψει.

  «Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε ατέρμονο διάλογο», συμπλήρωσε ο επίτροπος της ECOWAS, επαναλαμβάνοντας πως η ανάληψη στρατιωτικής δράσης δεν αποτελεί την ευκταία επιλογή, αλλά φαίνεται πως αποτελεί μονόδρομο εξαιτίας της αδιαλλαξίας της χούντας στον Νίγηρα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Νίγηρας: Η ECOWAS αποφάσισε την ενεργοποίηση της Δύναμης Επιφυλακής

  Νίγηρας: Η χούντα κατηγορεί τη Γαλλία για σχέδιο αποσταθεροποίησης της αφρικανικής χώρας

  Μπλίνκεν: Η αστάθεια στον Νίγηρα δεν οφείλεται στη Ρωσία ή τη Βάγκνερ αλλά προσπάθησαν να επωφεληθούν



  ΣΧΟΛΙΑ