• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πρώτες απώλειες μετά από 9 ανοδικές συνεδριάσεις

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, με τις τιμές των ΗΠΑ να σημειώνουν την πρώτη τους απώλεια σε εννέα συνεδριάσεις.

    Οι τιμές ενδοσυνεδριακά ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Δεκεμβρίου, χάρη στις προσδοκίες από το άνοιγμα της Κίνας και τις προβλέψεις του  Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας να ενισχύει τις προβλέψεις του για αύξηση της ζήτησης αργού το 2023.

    Ωστόσο, οι δηλώσεις του προέδρου της Fed του St. Louis, James Bullard, ο οποίος παρά τα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα ήπια στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις επέμεινα στην ανάγκη η Federal Reserve να κινηθεί γρήγορα για να φτάσει σε επιτόκια αναφοράς πάνω από 5%, αλλάξαν τελείως το κλίμα, καθώς ενισχύθηκε η αβεβαιότητα για τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ.

    Έτσι το West Texas Intermediate Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 70 σεντς, ή -0,9%, για να διαμορφωθεί στα 79,48 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει έως και τα 82,38 δολάρια. Η τιμή διαμορφώθηκε χαμηλότερα για πρώτη φορά σε εννέα συνεδρίες.

    Τέλος το Brent Μαρτίου υποχώρησε κατά 94 σεντς, ή -1,1%, στα 84,98 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, αφού νωρίτερα άγγιξε το υψηλό των 87,85 δολαρίων.

    Τόσο το WTI όσο και το Brent είχαν αγγίξει τα υψηλότερα ενδοημερήσια επίπεδά τους από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το FactSet.

    Διαβάστε επίσης: 

    FED – Beige Book: Χλιαρή ανάπτυξη αλλά και σαφείς ενδείξεις για μείωση του πληθωρισμού

     



    ΣΧΟΛΙΑ