• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα πτώση για WTI και Brent σε χαμηλά τριών εβδομάδων

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν ξανά την Πέμπτη, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο για πάνω από τρεις εβδομάδες. Μάλιστα αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών για το Brent.

    Υπενθυμίζεται πως οι τιμές του Brent και το WTI υποχώρησαν περισσότερο από 3% την Τετάρτη, καθώς τα εβδομαδιαία στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν μια έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού στη χώρα.

    Το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate  έκλεισε στην Πέμπτη με απώλειες 53 σεντς, ή -0,7%, για να διαμορφωθεί στα 75,88 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου.

    Το Brent Απριλίου από την πλευρά του, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 67 σεντς, ή -0,8%, στα 82,17 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, καταγράφοντας επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου.

    «Η μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κρέμονταν σαν αμόνι στο λαιμό της αγοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stephen Innes της SPI Asset Management.

    Η αγορά αναμένει να βρει στήριγμα στα στοιχεία για την σταθερότητα των ρωσικών εξαγωγών παρά την επικείμενη επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στις εξαγωγές ρωσικών διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου, μετριάζοντας τις ανησυχίες για την προσφορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε με πτώση 0,6% στα 1.930,80 δολ. ανά ουγγιά

    Βρετανία: Έρευνα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά της British Gas για προπληρωμένους μετρητές ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ