• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε με πτώση 0,6% στα 1.930,80 δολ. ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής παράδοσης του χρυσού στον απόηχο των ανακοινώσεων μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερική (Fed).

    Μόλις χθες, η Fed ανακοίνωσε τη νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, να δηλώνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο μείωσης των βασικών επιτοκίων από τη FED το 2023, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εστίαση της τράπεζας είναι σε συνεχείς αλλαγές σε ευρύτερες οικονομικές συνθήκες.

    Ο Τζερόμ Πάουελ ανέφερε επίσης, ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το τελικό εύρος των επιτοκίων να παραμείνει κάτω από το 5%.

    Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα, που αφενός οφείλεται στις ανακοινώσεις της τράπεζας και αφετέρου στο ότι η τιμή του αμερικανικού δολαρίου ανέκαμψε μετά από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

    Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι η άνοδος που σημείωσε το κίτρινο μέταλλο στις αρχές του νέου έτους, δεν οφείλονται σε φυσική ζήτηση, αλλά σε «παιχνίδια» των επενδυτών.

    Παράλληλα, οι τιμές του χρυσού επηρεάστηκαν και από την ισχυρή άνοδο της αγοράς μετοχών τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε αγορές μεγαλύτερου ρίσκου.

    Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές του χρυσού παράδοσης Απριλίου μειώθηκαν κατά 12 δολάρια και έκλεισαν με απώλειες 0,6% στα 1.930,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στο μέσο της ημέρας το πιο ενεργό του συμβόλαιο έφτασε σε υψηλό άνω των εννέα μηνών από τον Απρίλιο του 2022.

    Αντίθετα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο στα 23,615 δολάρια ανά ουγγιά.

    Οι τιμές του παλλάδιου Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 10 δολάρια, κλείνοντας με άνοδο 0,6% στα 1.642,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή της πλατίνας Απριλίου αυξήθηκε κατά 30,90 δολάρια κλείνοντας με άνοδο 3,1% στα 1.032,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Εντούτοις, οι τιμές του χαλκού Μαρτίου μειώθηκαν κατά 2 cents, κλείνοντας με απώλειες 4,091 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +1,35% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ