• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με μεικτά πρόσημα για WTI και Brent έκλεισε η Δευτέρα

    πετρελαιοπηγή


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έκλεισαν με μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα, με τις τιμές των ΗΠΑ να υποχωρούν ενώ το Brent να επανέρχεται σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές  ζύγιζαν τη ζήτηση και την προθυμία των μελών του OPEC+ να επιμείνουν στις περικοπές παραγωγής.

    Ειδικότερα το West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 8 σεντς, ή -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 77,93 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα είχε κλείσει με απώλειες 2,5%.

    Αντίθετα, το Brent Μαΐου αυξήθηκε κατά 13 σεντς, ή 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 81,21 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας κατά 1,8%.

    Η αγορά περιμένει πως οι τιμές του αργού θα μπορούσαν να βρουν κάποια υποστήριξη από τη σύσφιξη των προμηθειών πετρελαίου των ΗΠΑ λόγω της αδυναμίας του δολαρίου και από τον περιορισμό της δραστηριότητας των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ μετά από παρατεταμένη συντήρηση που άφησε σχεδόν το 20% της χωρητικότητας των διυλιστηρίων της χώρας εκτός λειτουργίας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, ανέφεραν οι αναλυτές  της Zaner.

    Το πετρέλαιο WTI και το αργό Brent κατέγραψαν απώλειες την περασμένη εβδομάδα, με ορισμένους αναλυτές να αποδίδουν την αδυναμία στα ήπια κινεζικά οικονομικά δεδομένα, τα οποία σηματοδοτούσαν ασθενέστερη ζήτηση για πετρέλαιο.

    Συνολικά, το αργό παρέμεινε κολλημένο σε ένα στενό εύρος συναλλαγών, με τους αναλυτές να συνδέουν τη στήριξη εν μέρει με τις περικοπές παραγωγής από τον OPEC+. Ωστόσο, ο σκεπτικισμός γύρω από την ικανότητα του καρτέλ να τηρεί τις περικοπές της παραγωγής έχει περιορίσει την ανοδική τάση για το αργό, ανέφεραν οι αναλυτές.

    Αναλυτές της Sevens Report Research έγραψαν στο ενημερωτικό δελτίο της Δευτέρας ότι οι κύριοι παράγοντες που θα επικεντρωθούν για το πετρέλαιο αυτή την εβδομάδα θα είναι οι προσδοκίες για την κινεζική ανάπτυξη, η καταναλωτική ζήτηση των ΗΠΑ στα εβδομαδιαία στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας και οι προσδοκίες πολιτικής της Federal Reserve.

    Διαβάστε επίσης

    Κεφαλογιάννης: Δεν υπάρχουν Κερκόπορτες για την αποστολή στελεχών του στρατού στην Ουκρανία

    Δήλωση – παρέμβαση ανθρώπων της επιστήμης και της τέχνης στη συζήτηση για την πρόταση νόμου του ΥΠΠΟ

    Χρίστος Δήμας: Δεν κινδυνεύει από μία αφίσα η ορθόδοξη χριστιανική πίστη



    ΣΧΟΛΙΑ