• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για το Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος σε επίπεδο εβδομάδας.

    Η αγορά αναμένει πλέον τις αποφάσεις του OPEC+ στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, αλλά και την έναρξη του εμπάργκο της ΕΕ στις θαλάσσιες εισαγωγές του ρωσικού πετρελαίου. Η ΕΕ μάλιστα συμφώνησε την Παρασκευή για την επιβολή πλαφόν 60 δολάρια το βαρέλι στις εισαγωγές δια θαλάσσης στο ρωσική πετρέλαιο, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερη επίπτωση στις αγορές, καθώς χώρες όπως η Ινδία λαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο ήδη με χαμηλότερες τιμές.

    Σε αυτό το κλίμα το WTI Ιανουαρίου έκλεισε με απώλειες 1,5% στα 79,98 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας, το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε με άνοδο 4,9%

    Αντίστοιχα το Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 1,5% στα 85,57 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,2%

    Το πετρέλαιο βρήκε στήριξη στην εβδομάδα χάρη στα νέα από την Κίνα για μια μικρή ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων, μετά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών σε μεγάλες πόλεις.

    Η αγορά αναμένει επίσης πως ο OPEC+ δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή της στρατηγικής του για την παραγωγή στη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Κέρδη άνω του 3% για την εβδομάδα

    Ευρωαγορές: Εβδομαδιαία άνοδος 0,58% για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ