• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Κέρδη άνω του 3% για την εβδομάδα

    • NewsRoom
    χρυσός


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, αλλά διατήρησαν κέρδη άνω του 3% για την εβδομάδα.

    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι αγορές θα μπορούσαν να αυξήσουν τις προσδοκίες τους γύρω από τη νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed μετά την άνοδο των μισθών τον Νοέμβριο, αναφέρουν οι αναλυτές.

    Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο και αύξησαν τους μισθούς παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για ύφεση.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% στα 1.809,60 δολάρια ανά ουγγιά. Oι τιμές αυξήθηκαν 3,2% αυτή την εβδομάδα.

    «Με τον αριθμό των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ να είναι πολύ υψηλότερος από το αναμενόμενο… αυτό που βλέπουμε είναι η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει περαιτέρω με τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στο High Ridge Future.

    Μετά την έκθεση, το δολάριο αναρριχήθηκε 0,6% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου αναφοράς ανέβηκε επίσης.

    Ωστόσο, ο χρυσός, σύμφωνα με την αγορά, έχει πραγματοποιήσει σε ένα «ωραίο ράλι» από τις αρχές Νοεμβρίου και μια σημαντική υποχώρηση δεν φαίνεται δικαιολογημένη. Οι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν πως η   Fed  θα αυξήσει το επιτόκιο της μόνο κατά 50 μονάδες βάσης σε ένα εύρος 4,25%-4,5% στα μέσα Δεκεμβρίου.

    Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Εβδομαδιαία άνοδος 0,58% για τον Stoxx 600

     



    ΣΧΟΛΙΑ