• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άνοδος 1% μετά την αυστηρή προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας στους short sellers

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη με τους επενδυτές να στρέφονται στην προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας προς τους short sellers για πιθανό «πόνο» εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του OPEC+ τον Ιούνιο.

    Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε πως οι κερδοσκόποι του πετρελαίου θα πρέπει να «προσέξουν» για μια παρόμοια κίνηση όπως τον Απρίλιο. «Δεν χρειάζεται να δείξω τα χαρτιά μου, δεν είμαι παίκτης πόκερ… αλλά θα τους έλεγα απλώς να προσέχουν», είπε, σύμφωνα με το Reuters.

    Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν απροσδόκητα πρόσθετες περικοπές για πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια στις αρχές Απριλίου, πυροδοτώντας μια άνοδο στις τιμές του αργού. Ωστόσο, τα προσωρινά τους κέρδη εξανεμίστηκαν, μέχρι το τέλος του μήνα. Οι περικοπές αυτές τέθηκαν σε ισχύ στις αρχές Μαΐου.

    Θετικά στο κλίμα της αγοράς έπαιξε και το γεγονός της επερχόμενης έλευσης του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τα σφιχτά αποθέματα βενζίνης.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιουλίου του West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 86 cents, ή περίπου 1,2%, για να διαμορφωθεί στα 72,91 δοκάρια το βαρέλι στο New York Mercantile Exchange.

    Το Brent Ιουλίου ενισχύθηκε κατά  85 cents ή περίπου 1,1% για να διαμορφωθεί στα 76,84 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.974,5 δολ. ανά ουγγιά

    Τζεφ Μπέζος: Ακρόπρωρο με τη μορφή της αγαπημένης του στο 500 εκατ. δολαρίων σκάφος

    Microsoft: Το ChatGPT αποκτά πρόσβαση σε τρέχοντα γεγονότα μέσω του Bing



    ΣΧΟΛΙΑ