• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανέκαμψαν στο τέλος οι τιμές, μετά την πτώση σε νέα χαμηλά έτους

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Την χαμηλότερη τιμή τους για το 2022 άγγιξαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ τη Δευτέρα, καθώς οι διαμαρτυρίες για την πολιτική «Zero Covid» στην Κίνα αυξάνουν τις ανησυχίας γύρω από την ενεργειακή ζήτηση.

    Η πτώση, μάλιστα, έρχεται λίγο πριν τις αποφάσεις του OPEC+, στις 4 Δεκεμβρίου, για τα επίπεδα παραγωγής του πετρελαίου, με τον οργανισμό να αναμένεται πως θα επικεντρώσει τις όποιες αποφάσεις του πάνω στην «κινεζική ζήτηση».

    Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ήδη υπό πίεση πριν οι αγορές δουν τις διαμαρτυρίες στην Κίνα, λόγω της συζήτησης για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο. Το ερώτημα είναι πλέον αν η Κίνα αποφασίσει να δείξει πυγμή και να καταστείλει τις αντιδράσεις, επιμένοντας στην ίδια πολιτική, ή αν ακούσει τις ανησυχίες των πολιτών και προχωρήσει στην αναθεώρηση της πολιτικής μηδενικής ανοχής.

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο Ιανουαρίου του West Texas Intermediate, έφτασε να διαπραγματεύεται έως και τα 73,60 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, τη χαμηλότερη ενδοημερήσια τιμή για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 27 Δεκεμβρίου 2021.

    Πάντως, ο WTI τερμάτισε υψηλότερα τη Δευτέρα , για να διαμορφωθεί τελικά στα 77,24 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Ιανουαρίου, το οποίο έφτασε να διαπραγματεύεται έως και τα 80,61 δολάρια το βάρέλι, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο, έκλεισε τελικά στα  83,19 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Ισχυρή πτώση 1,09% για τον γερμανικό DAX



    ΣΧΟΛΙΑ