• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άλμα 15,8% για το WTI τον Ιούλιο, στον καλύτερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2022

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με νέα άνοδο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα ο Ιούλιος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το WTI να σημειώνει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2022. Το δε Brent σημείωσε το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από τον Μάιο του περασμένου έτους.

    Ειδικότερα, το West Texas Intermediate για παράδοση Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,22 δολ. ή +1,5%, κλείνοντας στα 81,80 δολ. βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Απριλίου 2022.

    Σε επίπεδο μήνα, ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με άλμα 15,8%.

    Το Brent Σεπτεμβρίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, σημείωσε άνοδο 57 σεντς, ή 0,7%, για να διαμορφωθεί στα 85,56 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας μηνιαία άνοδο 14,2%. Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου έληξε τη Δευτέρα.

    Το Brent Οκτωβρίου, το συμβόλαιο με τις περισσότερες διαπραγματεύσεις, σημείωσε άνοδο 1,02 δολ. ή 1,2%, φθάνοντας στα 85,43 δολ. το βαρέλι.

    Τόσο ο WTI όσο και το Brent έχουν σημειώσει μια σειρά από πέντε συνεχόμενα εβδομαδιαία κέρδη, με τον WTI να διαγράφει πλήρως τις απώλειες από την αρχή του έτους και να κινείται πλέον σε θετικό έδαφος, ενώ το Brent συνεχίζει να παρουσιάζει απώλειες περίπου 1% από την έναρξη του 2023.

    Το αργό έχει στηριχτεί στις προσδοκίες ότι η αγορά θα κινηθεί σε έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο, με τη βοήθεια των περικοπών της προσφοράς από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Οι αναλυτές είπαν ότι οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να δουν εάν η Σαουδική Αραβία επεκτείνει μια εθελοντική, πρόσθετη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα που ξεκίνησε τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

    Εν τω μεταξύ, τα ανθεκτικά οικονομικά στοιχεία συνέβαλαν στην ενίσχυση των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού.

    Διαβάστε επίσης

    Εκροές ρεκόρ από τα ETFs πετρελαίου αφότου ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι

    FED: Αυστηροποίηση για τα πιστωτικά κριτήρια βλέπουν οι αμερικανικές τράπεζες

    BC Partners: Προχωρά στην πώληση μειοψηφικού πακέτου της PetSmart στην Apollo



    ΣΧΟΛΙΑ