• Σχόλιο Αγοράς

    Πάνω από τα 2.000 δολάρια επέστρεψε ο χρυσός – Νέα πτώση για τις τιμές πετρελαίου


    Η αποτυχία της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία οδήγησε ξανά σε άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο χρυσού να επανέρχεται πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

    Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια, ενώ δήλωσε έτοιμη να επιταχύνει τη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων εκ μέρους της, σε σχέση με τον προηγούμενο προγραμματισμό της.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Απριλίου κινήθηκε ανοδικά 0,6% και διαμορφώθηκε στα 2.000,40 δολ. ανά ουγγιά.

    Το ασήμι Μαΐου κέρδισε 1,7%,  στα 26,256 δολ. ανά ουγγιά.

    Ο χαλκός Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,8% στα 4,653 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 1.095,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1% στα 2.920,50 ανά ουγγιά.

    Αντίθετα, οι τιμές του αμερικανικού αργού  συνέχισαν να υποχωρούν, μια μέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 2 ετών. Αντίθετα, το Brent έκλεισε με άνοδο.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε πως η χώρα του πιστεύει στην αξία που φέρει ο OPEC+ (χώρες του OPEC συν τη Ρωσία) στην αγορά πετρελαίου και πως η χώρα του θα στηρίξει τις υπάρχουσες συμφωνίες.

    Η δήλωση έφερε προσωρινά άνοδο στις τιμές άνω του 5%, ωστόσο σύντομα πέρασαν ξανά σε αρνητικό έδαφος, με το συμβόλαιο Απριλίου του WTI να διαμορφώνεται στα 106,02 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 2,5% ενώ το Brent Μαΐου να διαμορφώνεται στα 109,68 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 1,6%.



    ΣΧΟΛΙΑ