• Σχόλιο Αγοράς

    Πανικός στη Wall Street ενόψει του Jackson Hole – Βουτιά 1,9% για τον Dow Jones, στη χειρότερη μέρα από τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Βαριές απώλειες επιφύλασσε η Δευτέρα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, στη χειρότερη συνεδρίαση από τις 16 Ιουνίου, καθώς επανέρχεται η αγωνία για τις κινήσεις της FED και τις επιπτώσεις τους στην αμερικανική οικονομία.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.063,61 μονάδες με πτώση 643,13 μονάδων ή -1,9%.  Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.137,99 μονάδες με απώλειες -2,14% ενώ ο  Nasdaq στις 12.381,57 μονάδες με πτώση -2,55%.  Την ίδια ώρα το δολάριο ενισχύθηκε σε νέο υψηλό πέντε εβδομάδων έναντι των βασικών ανταγωνιστών του, ενώ Η απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου επανήλθε άνω του 3% για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα, ενώ του αντίστοιχου 3ετούς άνω του 3,36%.

    Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της FED, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην αγορά, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο η βελτιωμένη εικόνα για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο είχε δώσει ελπίδες στην αγορά για πιο συγκρατημένες αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα.

    Έτσι, το ενδιαφέρον της αγοράς είναι στραμμένο στο ετήσιο συμπόσιο της FED στο Jackson Hole αυτή την εβδομάδα, όπου οι πρόεδροι των τοπικών FED και κυρίως ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένεται να τοποθετηθούν για όλα τα ζητήματα.

    Οι αναλυτές πάντως, αναμένουν πως η FED θα προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά ωστόσο κατά 50 μ.β.

    Από τις μετοχές του Dow Jones,  ούτε μια δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Intel με απώλειες 4,35%. Η Salesforce έκλεισε στο -3,64% ενώ η Disney στο -3,46%. Είναι χαρακτηριστικό πως 11 μετοχές του δείκτη (Microsoft, Home Depot, American Express, 3M, Nike, Boeing, Walgreens, Apple, Travelers, Cisco και IBM) έκλεισαν με απώλειες άνω του 2%.

    Οι τεχνολογικές μετοχές ήταν οι αρνητικές πρωταγωνίστριες της ημέρας. H Amazon υποχώρησε κατά 3,6% ενώ βαριές ήταν και οι απώλειες για τις μετοχές των κατασκευαστών ημιαγωγών, με την Nvidia να κλείνει στο -4,6%. Η μετοχή της Netflix υποχώρησε κατά 6,1% μετά την υποβάθμιση της σύστασης σε «sell» από την CFRA.

    Βαριές ήταν οι απώλειες και για τις meme μετοχές, με την Bed,Bath & Beyond να κλείνει στο -16,23% και την Gamestop στο -5,32%, ενώ η AMC στο -41,95%. Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της APE στο NYSE, των νέων προνομιούχων μετοχών που παραχώρησε η AMC στους επενδυτές της, έκλεισε με απώλειες 13,67%.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάζεψε τις απώλειες το WTI – Παρέμεινε πάνω από τα 90 δολάρια

    Νέες απώλειες για τον χρυσό λίγο πριν το Jackson Hole, πλησιάζει προς το όριο των 1.700 δολαρίων

    Στο χαμηλότερο επίπεδο 20 ετών το ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ