• Σχόλιο Αγοράς

    O Μυτιληναίος κάνει τη διαφορά στο ταμπλό

    Wall Street


    Σε μια συνεδρίαση χωρίς βάθος, με τις συναλλαγές υποτονικές και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα περιορισμένο, η προσοχή στρέφεται σε επιλεγμένες μετοχές.

    Με τον Γενικό Δείκτη στις 933 μονάδες και απώλειες στο όριο του… στατιστικού λάθος (-0,10%), ο τζίρος πλησιάζει τα 14 εκατ. ευρώ μετά από μιάμιση ώρα συναλλαγών.

    Από αυτά τα 4, 176 εκατ. ευρώ αποτελούν πακέτα με τα περισσότερα να έχουν γίνει στη μετοχή της Jumbo. Θεσμικά χαρτοφυλάκια παίρνουν θέση στη μετοχή ενόψει γενικής συνέλευσης και ενόψει διανομής μερίσματος.

    Η μετοχή της Μυτιληναίος έσπασε τα 10,10 ευρώ σε ανοδική φυγή αγγίζοντας τα 10,33 ευρώ και κέρδη άνω από 2,2%. Για την κίνηση της μετοχής είχε προϊδεάσει το mononews από την περασμένη Παρασκευή αφού το «χαρτί» με υψηλούς όγκους επανέκτησε τα 10,10 ευρώ. Για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι η μετοχή της Μυτιληναίος διασπά τα 10,10 ευρώ με την τεχνική ανάλυση να βλέπει κίνηση ως τα 11,50.

    Από εκεί και πέρα Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ είναι οι άλλες δύο μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που σημειώνουν κέρδη πάνω από 1%.

    Στο αντίποδα, πτώση πάνω από 1% καταγράφουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, και 3Ε.

    Τα στοιχήματα που παίζονται αυτή την εβδομάδα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου συνδέονται με την επικείμενη αξιολόγηση της Fitch αργά το βράδυ την ερχόμενη Παρασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ